Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.09.22 - 11:47:20 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Lättost i sås?  (läst 9185 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« skrivet: 2015.03.01 - 01:20:11 »

Köpte en stor bit Grevé 17% av misstag. Fan så torr och tråkig den var! Kan man använda så mager ost i sås och gratänger eller blir det bara skit? Tänkte jag kunde frysa den i bitar i så fall så jag blir av med den. Synd att slänga en hel ost.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #1 skrivet: 2015.03.01 - 01:47:19 »

Nämen!  :max-shock: Frågan är om den ens smälter i värmen. Den lär ligga kvar som små ringlande korvar om du river den över en gratäng.  :puke1:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2015.03.01 - 03:05:53 »

Tror du?  :max-shock: Kanske bäst jag provar. Smaken var det inget fel på, lagrad och god. Kunde ju riva ner den och göra potkäs kanske, men det är rätt stor bit. Eller också ger jag bort den. Har en kompis som brukar ha Lätta på bordet så...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #3 skrivet: 2015.03.01 - 19:26:48 »

Om du lägger ostrivet på en gratäng så prova att hyvla smör över. Vet inte om det hjälper men kan vara värt ett försök.  :smile:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2015.03.01 - 20:13:56 »

vi har andra "fetthaltbeteckningar" i holland.. med nummret 17 skulle det vara som gummi här :)  Gör ostbröd av det, det fungerar nog!.

vi har + markeringar, 48+ är t.ex. att 48% av TORRVARAN är fett. Alltså inte att osten när nästan 50% fett...  det förvirrar många svenska som är här. VA? så fet ost kan man väl inte äta??? :)

Vet alltså inte vilken sort 17% skulle vara men om du blandar det i ostbröd eller så blir det nog ganska bra. För då flyter det inte ut så mycket.

56kg bloggen hade ett ostbröd med frön så det blir litet mer tuggmotstånd. http://56kilo.se/ostbrod
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2015.03.02 - 00:55:35 »

Nä, vi hade så förut och ibland står det dubbelt. Men det förvirrar en del LCHFare. Har sett inlägg där folk varit lyckliga för att de hittat en ost med 60% fett.  :biggrin1:

Jag ska prova att använda osten i maten idag. Funkar det inte ger jag bort den.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #6 skrivet: 2015.04.28 - 01:44:57 »

Nå hur blev resultatet? Jag hade nog 17%ig ost under mina samboår (Han hade diabetes som behandlades med lite fett och så kolhydrater.  :rolleyes:) så jag måste ha haft i den i rätt många såser och även enstaka gratäng utan att ens tänka på det...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2015.04.28 - 02:15:47 »

Jag provade faktiskt aldrig. Det är så sällan jag gör ostsås så den hade bara legat och blivit gammal ivf, så lika bra att ge bort den till någon som äter upp den tänkte jag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #8 skrivet: 2015.04.28 - 07:11:10 »

Jag förstår. Vill du ha min adress och förfrankerade kuvert? Till nästa gång.  :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2015.04.28 - 08:34:21 »

Med postens priser är det nog billigare att du köper din egen ost. :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #10 skrivet: 2015.07.24 - 06:12:10 »

Touché  :crazy: :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2015.07.24 - 06:17:29 »

Sena reaktioner? :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544