Apelsinskal

Sidor: (1/2) > >>

hemul:

Någon som vet något man kan ha det till mer än likör? Har sparat en stor burk torkade och sen visade det sig att jag hade mer kvar av den gamla likören än jag trodde. Känns like onödigt att slösa sprit när jag redan har ett lager men jag vill inte bara slänga skalen heller.

ursprungsliv:

Syltade pomeransskal med chokladöverdrag är supergott o jag gissar att det blir riktigt mumsigt m apelsinskal också. Mycket socker o onödigt gott... Kanske skulle passa med lite i blåbärssoppan?

Apelsinskal i soppan alltså, inte apelsinchokladgodis...

hemul:

Då ska man ha hela skalet va, med det vita kvar? Som till suckat? Jag har ju stått och skalat av bara det orangea med potatiskalare.  :shy:

Funderar på att testa att lägga in i salt och olivolja, så där som med citron. Då ska man också ha hela skalet, men nåt borde det ju bli som kanske blir gott i matlagningen. Kanske bara olivolja, inget salt? Oljan borde väl ta smak.

Ary:

Apelsingremolata!?! Sjuttsingen nu blev jag sugen själv.  :dribble: Dock inte provat, men gillar pesto och andra slags pestos....
http://mittkok.expressen.se/recept/kalkon-med-apelsingremolata/

Strimlat i apelsinsås till pippi

hemul:

Det var ju intressant! Kan nog inte riva de torkade skalen men om man låter dem svälla i vatten först och hackar fint kanske? Har öht inte testat att blöta upp dem igen, men det borde väl funka.

Har gjort en liten barnmatsburk med skal i olivolja, men har inte testat den än.

Sidor: (1/2) > >>