Jag kan inte göra köttbullar längre

Sidor: (1/2) > >>

hemul:

De senaste åren blir min köttbullar torra och trista hur jag än gör. Nu gjorde jag på sådär en tredjedels fläskfärs och hade i en skvätt grädde. Inte hjälpte det. Använde pofiber, men det blir lika illa om jag tar ströbröd. Beror det på detta som det skrevs om för några år sedan att ICA eller om det var Scan skaffat nya maskiner som mal grövre färs? Folk klagade då över att det inte gick att göra goda köttbullar. Jag köper på CG, vet inte hur finmald deras färs är. Vad ska man göra? Ställa sig och mala färsen en gång till?  :sneaktongue:

Subcalva:

Dels säljs det sällan blandfärs (50/50) som det gjorde förr och den är också mer grovmald än tidigare.
Men på Coop hade de speciell köttfärs nu till jul som är mer finmald och 50 fläsk, 50 nöt.
Jag tycker du ska fråga i affären.

hemul:

Jag hade ju fläskfärs i. Så du tror det är malningen? Då borde det ju funka att mala en gång till. Har ju kvarn. Ska testa nästa gång, men jäkla kladd i onödan. Kan man ju lika bra mala själv från början. Har i princip slutat göra köttbullar för att de blir så trista. Samma med pannbiff förresten, men det är inte lika plågamt, märks inte så mycket med en massa stekt lök.

Mynlen:

jaså... kan det också vara "torrbullarproblemet" aldrig vetat om det att malningen kunde vara olika.

vad jag vet är att man ska blanda så kort man kan för att det blir torrare om man bearbetar smeten för länge.


hemul:

Men man måste ju blanda tills det blir en emulsion ju, annars blir det ju verkligen smuligt. Min mamma hade fått lära sig att man skulle blanda tills det blev ränder av fett på baksidan av träsleven. :whink:

Sidor: (1/2) > >>