Trillade över detta recept. Ser jättegott ut.
http://www.recepten.se/recept/kladdkaka_lchf.htmlKladdkaka LCHF
Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
Portioner 4 portioner
Ingredienser:
100 g mörk choklad minst 70%
100 g smör
2 st ägg
0.5 dl sötströ
eller 0.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
ca 50 g (1 dl) salta jordnötter
Servering:
ca 2 dl vispgrädde
ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)
Gör så här:
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.
Rör om till en jämn och fin chokladsmet.
Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.
Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformensstorlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.
Hacka jordnötterna med en vass kniv.
Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.
Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!Sötströ, är det erytritol? Det har inga "bakegenskaper" va, så man kan lika bra ta stevia?