Nu skiter jag i LCHF och lägger in ett potatisrecept. Detta blev jag bjuden på häromdagen och det var otroligt gott. Fast jag undrar om det är en felstavning och ska vara crushed potatoes? Eller kanske inte, på engelska sajter verkar det heta Crash Hot Potatoes, vad fasiken nu det betyder. De verkar också använda olivolja hellre än smör, men det tycker INTE jag!
http://www.femme.se/bambi/2014/07/31/crashed-potatoes-ett-nytt-gott-tillbehor/http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/06/crash-hot-potatoes/I korthet:
Koka potatis som vanligt, gärna med skal om skalet är fint.
Platta till pluggen så de spricker sönder men fortfarande hänger i hop.
Pensla på rikligt med smält smör blandat med pressad vitlök och strö över rosmarin eller vad man tycker och salta.
Gratinera i ugnen tills potätblafforna fått fin färg.
Oerhört gott! Blir en segknaprig skorpa som smakar suveränt. Kan ätas med fingrarna, hänger ihop bra.