Pepparrotssill

Sidor: (1/2) > >>

hemul:

Nä, inte inlagd, färsk. Har en massa paket fryst sill för jag hade tänkt göra strömmingslåda till midsommarknytisen. Men jag hade inget ströbröd eller surre så jag kunde inte göra flundror som jag brukar, så då blev det så här. Och det var supergott!

Så enkelt så det är synd att kalla det recept. Stek sillfiléerna i massor med smör med skinnsidan neråt så skinnet blir lite knaprigt. Vänd på dem och strö över mucho finriven pepparrot. Vänd på dem igen nästan omedelbart och låt dem steka färdigt med skinnsidan ner. Salta bör man göra vid tillfälle också.

Finesserna är bara för att det blev väldigt fint och aptitligt att göra så. Pepparroten får färg och blir lite knaprig och fastnar hjälpligt på skinnet. Ser väldigt smakligt ut på tallriken om man lägger upp filéerna med skinnsidan upp. Och det var det också. Detta ska jag göra ofta. Behöver nog äta mer fet fisk och snabbare och enklare finns nog inte.

Ary:

Mmm det lätt gott.  :dribble: Undrar om det inte var Willys som har sill i frysdisken. Inte impad av den "färska" fisken här på orten...

Surre!?!  :confused3:

hemul:

Jo, min är från Willys. Västkustfilé. Lite slafsiga filéer men helt OK. De hade KRAV-märkt förut som var toppen, jättefina filéer, men det blev slut med det.

Surre = surrogat. Aldrig hört det? De sa så under kriget när det fanns mycket surrogat. Surrekaffe t.ex.

Ary:

Var inte född när kriget var!  :mad_roll: Nja nä antar att folk jag känner aldrig förkortar ordet. Tack för förklaringen, inte varje dag man lär sig ett nytt ord.  :nod-yes:

hemul:

Det var inte jag heller. Men jag är allmänbildad.  :biggrin1:

Sidor: (1/2) > >>