Hovmästar-fraîche

(1/1)

hemul:
Inget recept, bara väldigt gott. Hade ett paket krabbklor som krävde att bli uppätna. Till krabba måste det enligt mig vara hovmästarsås. Men jag kände inte riktigt för det och tänkte göra en sallad. Då tog jag och blandade crème fraîche med samma saker som man har i hovmästarsås, men inte lika mycket. D.v.s. dill, lite vinäger, senap, en nypa socker, salt och svartpeppar. Blev jättemumsigt. Smakar ungefär som om man blandat hovästarsås i CF, hovästarsåssmak men mycket mildare. Och man slipper både oljan och det mesta av sockret.

Mynlen:
mmm det låter jättegott!!!

hemul:
Det passade jättebra till en sallad med grönsaker. Tror riktig hovmästersås hade blivit lite äckligt. Det passar nog bäst när man äter krabban som den är eller på bröd.

Navigering

[0] Meddelandeindex