Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.10.21 - 14:15:39 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ray Peat Guide  (läst 15058 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #30 skrivet: 2014.03.28 - 02:09:56 »

Men det är ju vår!  :strut:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #31 skrivet: 2014.03.28 - 06:07:49 »

Critical MAS gillar salt och socker  :nod-yes:

Citat
The feeling of both being tired and a rise in adrenaline would be a battle in my body. Usually the adrenaline won and I’d get up despite wishing I could sleep a few more hours. In the book Eat for Heat, Matt describes a sugar and salt mixture used stop the stress hormones.

5 parts sugar
1 part salt
mix it up

It works. I’ve been using this trick for a few weeks. Sleep is now winning the battle with the early morning stress hormones. My success rate is about 80%. This is a huge win.

You don’t need to just use this hack if you wake too early. It could work whenever you feel the stress hormones rising. I could see this being an excellent strategy for those that eat emotionally to reduce stress or even as a tool to help get to sleep.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2014.03.28 - 06:17:55 »

Idag har jag ätit en köpeglass och en klick gelé med socker i. Nöjd? Fast mitt problem är inte direkt att jag vaknar för tidigt...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #33 skrivet: 2014.03.28 - 15:46:35 »

Idag har jag ätit en köpeglass och en klick gelé med socker i. Nöjd? Fast mitt problem är inte direkt att jag vaknar för tidigt...

Jag är inte ute efter att alla ska äta socker utan vill bara peka på att socker i rätt sammanhang kan vara det som kroppen behöver.

 :smile:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
fetsmart
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 656



Hemsida
« Svara #34 skrivet: 2014.03.28 - 19:40:29 »

Socker är ett GIFT!
/metallurgen
Loggat

neoLITE STFU & MYFA – Post cenam non stare sed mille passus meare
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #35 skrivet: 2014.03.28 - 21:33:00 »

Jag tror på kolhydrater, men detta med socker kan jag inte riktigt köpa. Glukos, det är livet det! Som Lustig säger.  :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
fetsmart
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 656



Hemsida
« Svara #36 skrivet: 2014.03.28 - 21:41:30 »

Glukos är essentiellt - glukoneogenesen är nog mer ett "reservsystem" än "designat"(blink!) för att vara "primär leverantör"...
Loggat

neoLITE STFU & MYFA – Post cenam non stare sed mille passus meare
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #37 skrivet: 2014.03.29 - 05:49:08 »

Glukos är essentiellt - glukoneogenesen är nog mer ett "reservsystem" än "designat"(blink!) för att vara "primär leverantör"...

Mitt i prick! Varför anser man att ett tillstånd som man "trillar ur" när en liten mängd kolhydrater passerar ens kropp är det som är det naturliga...  :hm-hm:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #38 skrivet: 2014.03.29 - 05:53:17 »

Eftersom glukoneogenesen utvecklades medan vi var bakterier vägrar jag se att den har någon betydelse för vad som är bra mat. Varken åt ena eller andra hållet.
Loggat
fetsmart
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 656



Hemsida
« Svara #39 skrivet: 2014.03.29 - 07:07:08 »

Jag har blivit allt mer övertygad om att det finns en rätt allmängiltig ram för lämplig andel kolhydrater i kosten... långsiktigt(!)

Och ramen är: TADA! 10-75%... ("energiprocent")
Loggat

neoLITE STFU & MYFA – Post cenam non stare sed mille passus meare
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #40 skrivet: 2016.08.21 - 15:58:58 »

Nån som kommer ihåg Ray Peat...?  :wave:

Citat
“There is a great anti-sugar cult, with even moralistic overtones, equating sugar craving with morphine addiction. Sugar craving is usually caused by the need for sugar, generally caused by hypothyroidism. When yeasts have enough sugar, they just happily make ethanol, but when they don’t have sugar, they can sink filaments into the intestine wall seeking it, and, if the person is very weak, they can even invade the bloodstream and other organs. Milk, cheese, and fruits provide a very good balance of nutrients. Fruits provide a significant amount of protein. Plain sugar is o.k. when the other nutrients are adequate. Roots, shoots, and tubers are, next to the fruits, a good carbohydrate source; potatoes are a source of good protein too.” – Ray Peat PhD

https://ichooseicecream.wordpress.com/2016/08/21/g-is-for-guide/
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #41 skrivet: 2016.08.21 - 21:38:21 »

Förklara för mig hur hypotyreos och jästfilamenten i tarmväggen hänger ihop.  :eeek:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1716



« Svara #42 skrivet: 2016.08.22 - 05:17:15 »

Jag tror det är så här typ. Om cellerna inte får tillräckligt mycket glukos så går kroppen ner på sparlåga dvs hypothyreos. Jäst som tex candida är något som alla har och som inte skapar några problem normalt sett men om det blir obalans och de får för lite mat så sprider den sig för att hitta den på andra ställen.

Fast det är naturligtvis väldigt mycket mer komplext än så.  :smile:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #43 skrivet: 2016.08.22 - 07:07:19 »

Men det låter ju som han menar att jästens tantakler i tarmväggen och hypotyreosen har samband.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544