Lingon är ju gott till lever, köttbullar och mycket annat och nåt socker behövs ju inte, vet vet vi ju. Men det är lite svårt att få upp de små rackarna på gaffeln. Om man mosar dem lite lätt innan de är helt tinade blir de ett rätt så fast mos som är lättare att äta, men det är rätt jobbigt att göra med en sked.
Därför har jag och mitt team här på Fetbobba nu utvecklat The Lingonberry Musher! Så här ser den ut.
Den är handgjord i ett natuligt material, gnagd ur ett enda stycke arktisk sälg av inuiter. Den är ungefär 15 cm lång, väger 143 g och har ett ergonomiskt och greppvänligt handag. Inom kort kommer den att börja säljas i Fetbobbas webshop till det facila priset av 299:90 + porto och expeditionavgift 89:-. Vill man vara säker på att få ett ex är det bäst att förhansbeställa redan nu! Paypala kulorna till mig bara och märk betalningen "musher".
Så här fin lingonberry mush kan ni göra sedan.
Den funkar också utmärkt för att göra snow mush!