hemul
|
|
« Svara #30 skrivet: 2015.02.18 - 07:07:44 » |
|
Jag tror jag gör det. Fast jag väntar till nästa månad. Känns inget bra att förbrukningen 7-dubblats heller. Mer egentligen, för den första påsen tror jag faktiskt jag sålde lite av och jag har gett bort en hel del också.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #31 skrivet: 2015.02.18 - 14:02:38 » |
|
Vad du slösar! Min står kvar orörd i skåpet. Den blir bara finare och finare. Ska nog ställa fram den så att gästerna kan se vilken fin gammal stevia jag förvaltar.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #32 skrivet: 2015.02.18 - 15:13:50 » |
|
Har inte insett förrän nu hur ofta jag faktiskt äter sött nuförtiden. Det är bärplockningens fel!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #33 skrivet: 2015.03.16 - 21:04:51 » |
|
Du kanske skulle gilla min, för den är supergod. Jag ska skicka dig ett prov när den nya kommer. Jo, jag beställde, ett helt pund. Och nu har det bokförts på banken också, 939:73. Nu har jag ångest. Åker säkert på tull också när värdet är så pass högt. Det är ju sjukt att betala så mycket för sötning. Det bör räcka i 2-3 år med nuvarande takt, men för 500 spänn per år får man väl sådär 40 kg socker och det skulle jag inte göra av med på långa vägar. 2-3 pkt kanske, nu med rabarbersylten. Annars skulle 1 pkt räcka i flera år. Det jag normalt har stevia till är till bär, chokladmjölk och lemonad. Där skulle max 1 tsk socker räcka, kanske 2 till lemonaden. De har så dyr frakt. Å så det här med att dollarn gått upp flera kronor. Eller det är väl kronan som sjunkit. Vad har de gjort egentligen? Det har väl att göra det här med räntorna, men jag hänger inte med alls.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #34 skrivet: 2015.03.18 - 19:10:15 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #35 skrivet: 2015.03.23 - 16:55:40 » |
|
Sälj några burkar så jämnar det ut sig vetja! Alltså, jag känner nog ingen som är en sån turHemul som du är.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #36 skrivet: 2015.03.23 - 17:06:43 » |
|
Största turen var ju med bootsen där värdet var 16-1700 nånting! Tror inte det funkar att sälja. Med den nya kursen är nog inte det här billigare än att köpa i Sverige. Men godare! Det är ju detta med smaken också. Jag har tillvänd på stevia nu. Jag har testat att använda socker i mina vanliga grejer, t.ex. chokladmjölk och lemonad och jag tycker det är äckligt. Smakar "sockrigt". Svårt att förklara, men lite på samma sätt som man kan tycka mjukt bröd bara smakar mjöligt när man vant sig av med det. Det lustiga är att jag tycker godis och kaffebröd, t.ex. wienerbröd och dajm smakar precis som förut.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #37 skrivet: 2015.03.23 - 17:24:14 » |
|
Fast det är sjukt mycket. Den stora burken är på 1 hel liter och båda burkarna är fulla. Tänkte jag skulle förvara det bättre än i plastpåsarna det kommer i den här gången. Fick en hel kasse såna här stora apoteksburkar förut och nu kom de ju till pass. Misstäker att det kan vara bra att skydda det mot ljus. Bara jag inte tappar en burk nu.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #38 skrivet: 2015.03.24 - 18:05:41 » |
|
jösses! där var det en stor burk stevia allt! är det samma variant som för några år sedan.. eller är detta den där nyare som man kan köpa i butikerna i dag... den som är utspädd med något annat
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #39 skrivet: 2015.03.24 - 19:54:44 » |
|
Det är extrakt, ingen blandning. Samma som jag köpt i 10 år, men nu har jag gått över till Organic eftersom det skiljer obetydligt i pris. Den är mycket godare, man kan göra sötare utan att få bismak, och jag tror också den är svagare, mindra söt, så tyvärr går det åt mera. Min gamla 1/2-pundspåse räckte ju i 7 år. Lika mycket organic räckte (kommer att räcka) ungefär 1½ år. Men då har även kokning av rabarbersylt tillstött och där går det åt matskedar. Men ack så gott det blir och prinicp både socker- och kalorifritt!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #40 skrivet: 2015.03.25 - 15:07:48 » |
|
låter ju toppen! men när du kokar sylt.. har du bara stevia då eller blandar du med socker?.. har för mig att sockret hjälper till att konservera det hela
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #41 skrivet: 2015.03.25 - 16:50:09 » |
|
Bara stevia. Jag fryser sylten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #42 skrivet: 2015.03.25 - 18:00:47 » |
|
smart! du måste ha en stooor frys bara! köper du rabarberna någonstans då föresten, eller har du egen odling?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #43 skrivet: 2015.03.26 - 02:52:48 » |
|
Vi har lite i trädgårn, men det växer dåligt. Men jag fick massor av en f.d. granne som köpte hus med den största rabarberodling jag sett och nu har jag löfte att plocka hur mycket jag vill efter midsommar på en grannes kolonilott. Fil, rabarbersylt och vispgrädde ovanpå är himmelskt gott! Det tar mindra plats med sylt än att frysa råa rabarber.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #44 skrivet: 2015.03.26 - 18:56:38 » |
|
toppen för dig! vi har också rabarber.. och de växer något så extremt .. inte tar vi hand om alla dem inte!.. så annars hade du gladeligen kunnat få av mig
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|