Chokladdragering

Sidor: (1/1)

hemul:

Fick för mig att chokladdragerade bananskivor skulle bli himla gott. Torkade bananer då alltså. Jaha, nu ligger de där och kallnar, men chokladlagret blev så himla tunnt. Bananen lyser igenom här och där. Hur gör man för att få ett tjockare lager? Ska jag doppa dem flera gånger? Men då smälter väl chokladen som redan är där av?

Jag bara smälte mörk choklad i vattenbad, ploppade i de torkade bananerna, tog upp dem med ett par gafflar och la dem på bakpapper.

hemul:

Måste lära mig hur man gör detta, för jag har planer på chokladdragerade russintorkade blåbär nästa år. Jag vet att de skulle bli toppengott. Som små chokladpärlor med mums i. :tasty:

Mynlen:

vad jag lärt mig av min mamma är att ha i en liten kula smör i smälta chokladen. och sen vänta litet längre tills den har svalnat litet då är chokladen tjockare.

Doppa fler ggr borde gå bara du doppar fort. Det är ju som med att stöpa ljus, man doppar den i varma massan igen men inte inner förra lagret smälta bort helt.

Blir säkert gott med torkade blåbär!


hemul:

Jaha, tack! Det ska jag prova då. Kanske skulle man koka nån sån där riktig chokladglasyr som man har till kakor?



hemul:

Glömde säga att torkade bananer med choklad på var inte dumt det heller! Är nog någor för idalinda. Torkade jorgubbsskivor eller bitar borde bli mums det med. :whink:

Sidor: (1/1)