Chokladtårta
120g smält smör vispas med 2 stora ägg. Smält 75g mörk choklad och vispa ner den tillsammans med 2msk kakao, 2msk sojamjöl, 2msk vatten och ca 8-10g flytande Hermesetas. Fördela smeten i 2 portionspajformar. Grädda 10-12 min i 175 grader.
Gör under tiden fyllningen:
1 stor äggula, ½dl grädde kokas upp i en kastrull, tag av från värmen och smält ner 20g mörk choklad. Låt svalna. Tillsätt lite flytande Hermesetas efter smak.
Garnering:
Smält 25g mörk choklad och 40g smör tillsammans. Tillsätt flytande Hermesetas efter smak. Låt svalna.
Rekommenderar att söta med något slags sötningsmedel då det annars smakar väldigt bittert av den mörka chokladen.
Lägg samman de båda kakorna med fyllning emellan. Ringla smör-chokladblandningen över.
Hela tårtan innehåller:
38g P, 238g F, 30g Kh.
Bild kommer sen
Kan detta vara något tro
Använde Premium 86% choklad, den har 19g Kh/100g