http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%B6tboskap#H.C3.A4rstamning_och_spridningUrsprungskor från hela världen har ätit lite olika varifrån de kommer.
En del av de nuvarande raserna är framavlade och har precis som människan blivit "framavlade" på-
till- speciell föda-jmf med mjölkprodukter hos oss på norra halvklotet.
Olika växtfoder till kor har sin grund från vilda växter. Kor äter allt som de kan beta utom giftig saker. Kraftfoder har nog kommit pö om pö; att det sen under de senaste 50-åren har urartats är en annan femma.
Däremot är jag säker på -för min del- att nötköttet i Sverige är bra. De flesta köttdjur på större gårdar har tillgång till uthusvistelse året runt men med tillgång till ett stall att gå in i.
Det är den mest lönsamma driften eftersom arbetsinsatsen bli mindre.
Sedan kan jag tänka mej att en mjölkbonde har ett mindre antal köttdjur och att de står inne på vintern.
Sedan är det frågan om hur mycket kraftfoder de får. Hos din mjölkbonde verkar det ju vara ok.