Majonäs på enkelt sätt

Sidor: (1/2) > >>

Subcalva:

Jag provade att göra majonäs enligt recept som visades på Go'kväll för nån vecka sen. Jag hade sen tidigare bokmärkt ett amerikanst recept som var på samma tema men det var lite skillnad på ingredienserna. Jag körde ett litet ägg, Colemans senapspulver och vitvinsvinäger. Jag hade tyvärr slut på citronsaften men hade i lite extra kryddor i form av cayenne samt paprikapulver. Det tog några sekunder med mixerstaven så var det klart och jättefint krämigt. Sen blandade jag i vitlök så blev det aioli som jag åt till räkor. Mums!

http://domesticitynouveau.blogspot.se/2011/09/homemade-mayonnaise.html?m=1

Go'kvälls recept
http://www.svt.se/gokvall/recept/#./ljummen-skordesallad-med-kantareller-aioli-och-eftermarinerad-flankstek?&_suid=1348246655428003403639780828194

hemul:

Man slipper alltså tillsätta oljan droppvis? Beror det på tekniken eller på att man har äggvitan med tro?

hemul:

Du inspirerade mig att äntligen testa att göra majjo på smaklös kokosolja. Det funkade! Nu återstår att se om den blir hård i kylen. Det påstås att den inte ska bli det, men det tror jag inte förrän jag ser det. :goggle:

Har testat med en liten del kokosolja med smak för länge sen och det blev osannolikt äckligt. Det här smakar smaskens! :tasty:

hemul:

Men... den varkar inte bli hård. Och jag hade inte ens helt ägg som det alltid står att man ska, bara äggula. Jag la en tsk på ett fat och den måste väl vara genomkall nu. Den är inte hård! Nu åker hela burken in i kylen. Här ska frossas i majjo framöver!  :yay:

Subcalva:

Så flitig som du varit har du nog redan märkt att man lägger man bara i alla ingredienser på en gång. Inget duttande alltså. Väldigt smidigt måste jag säga och det blev en mycket bra konsistens också. Enligt den amerikanska sidan så har bloggaren kört med både helt ägg och enbart gulor så det är nog vilket som. Har man inte tänkt att använda vitan till något annat så är det ju smidigt att ta hela ägget och inte få rester.

Har du testat att göra med ghee nån gång?

Sidor: (1/2) > >>