Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 10:44:18 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: 8kg nötlever  (läst 17799 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.08.31 - 19:08:09 »

Jag har 8kg ekologiskt nötlever i frysen.
Finns det några tips vad man kan göra av det?

Den vanliga leverpastejen fungerar bäst på kycklinlevern, den är mjukare i smaken.
Jag har testat nötlever och det blir för starkt i smaken.

Så, vad ska göras?
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #1 skrivet: 2012.08.31 - 20:28:24 »

Man brukar spä ut det med hälften fläskfärs-enligt Kajsas kokbok.
Kolla runt lite på recept!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2012.08.31 - 20:59:07 »

Ska levern också malas då?
Tar fläsket "bort" den starka smaken?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2012.08.31 - 21:00:49 »

Nej, du bakar in hela leverstycket i färs och kör in det hela i ugnen.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #4 skrivet: 2012.08.31 - 21:58:59 »

Lever och fläskfärs ska malas och blandas efter mitt recept. Det drygar ju ut smaken.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2012.08.31 - 22:39:56 »

Jag hittade en intressant leverpastej( ungsbakad) och fläskfärs-nötlever-biffar.
Det testas nog under kommande veckan. ( Hoppas bara att maken kan såga loss en bit av bjässen.
Jag har inga intressen för "två dygn i sträck 8kg lever " -projektet.)

Leverpastej


Ingredienser
400 g nöt eller kycklinglever
1 gul lök
1 litet syrligt äpple
1 burk ansjovis, ca 50 g
200 g fläskfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
½ msk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
Ev. 1 msk konjak eller sherry


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.

Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.

Kör så att allt blandas eller mal två gånger.
Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev. konjak eller sherry. Blanda väl.

Häll smeten i en smord form, 1,2 l.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Låt pastejen kallna.
Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #6 skrivet: 2012.09.01 - 00:21:57 »

Det låter gott.
Men vad i hela friden ska maken "såga"??
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2012.09.01 - 01:01:46 »

Den frysta levern.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2012.09.01 - 18:31:58 »

Stek skivor som du gör med biff, men lägg skivorna en stund i blöt i mjölk. Stek jättemycket lök till och gör blomkålsmos till. Ät och njut. Det är även gott att steka lite bacontärningar till också.

 :yay:

Jag gillar lever och gjorde förr pastej också.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2012.09.06 - 18:57:30 »

Jag har gjort paté ( två limpor) och 4kg biffar( lever+ fläskfärs)
Dessa har fått OK från alla, minstingen tyckte att lever-fläskbiffar var godare än vanliga nötfärsbiffar.
Och visst fanns det mer smak i leverbiffarna solklart.

Maken saknar rent stekt lever, så någon gång bjuder jag väl det med.
Och vi pratade att vi testar även lever med nötfärs som vi har ekologiskt.

Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #10 skrivet: 2012.09.07 - 09:53:26 »

Jag stekte lever i skivor med lök, gräddsås och bacon men ingen ville äta  :sad: Undrar om jag ska testa med leverbiffar nästa gång.
Loggat

Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #11 skrivet: 2012.09.07 - 23:40:19 »

Smaken blir ju mycket mildare med leverbiff så prova det. Lite lingon till så går det mesta att äta  :whistle:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2012.09.08 - 10:29:27 »

och nu har jag flera kilo leverbiff med GRÄDDE i i frysen, vilket innebär att jag kan inte åta dom alls  :cry:.

Utan måste börjar trixa med egen variant  :so_mad:
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #13 skrivet: 2012.09.10 - 11:40:56 »

Har du grädde i själva biffen eller i såsen?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2012.09.12 - 22:51:12 »

i biffen....  :cry:
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544