Gryta på kycklinglever
(1/3) > >>
Marinda:
400 g kycklinglever
2 gula lökar
1 liten burk champinjoner
smör
2 dl creme fraiche
salt
2 tsk senapspulver
1tsk smulad torkad salvia
en grön paprika i strimlor
klippt persilja

Skär levern i mindre bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och låt den steka med tillsammans med paprikastrimlorna. Ta i creme fraiche och svamp och låt alltsammans småputtra tills det blir klart, 10-15 min. Salta och ha i senapspulver och salvia under tiden det småputtrar. (Vill man ha lite mer smak kan man ta i mer kryddor.) Strö över rikligt med klippt persilja.

Smakkombinationen med senap och salvia blir väldigt god med kycklinglever.
hemul:
Det lät gott. Det ska jag prova. :tasty:
Bookia:
Kycklinglever är mumma.  :clapgrin:

Jag kan rekommendera kycklinghjärtan som finns att köpa på Willys. Det blir riktigt smarrigt i grytor.

De har även kycklingmagar, jag testade det i en gryta men blev inte så förtjust, så framöver blir det bara kycklinghjärtan.
hemul:
Du bor i södra Sverige va?  :sad:

Undrar vad Bosarp gör av alla sina levrar? Jag ska nog ringa dit och smöra lite.  :fatangel:
Bookia:
Japp, i den lilla hålan Skövde.  :thumbdown:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida