Gryta på kycklinglever |
(1/3) > >> |
Marinda: 400 g kycklinglever 2 gula lökar 1 liten burk champinjoner smör 2 dl creme fraiche salt 2 tsk senapspulver 1tsk smulad torkad salvia en grön paprika i strimlor klippt persilja Skär levern i mindre bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och låt den steka med tillsammans med paprikastrimlorna. Ta i creme fraiche och svamp och låt alltsammans småputtra tills det blir klart, 10-15 min. Salta och ha i senapspulver och salvia under tiden det småputtrar. (Vill man ha lite mer smak kan man ta i mer kryddor.) Strö över rikligt med klippt persilja. Smakkombinationen med senap och salvia blir väldigt god med kycklinglever. |
hemul: Det lät gott. Det ska jag prova. :tasty: |
Bookia: Kycklinglever är mumma. :clapgrin: Jag kan rekommendera kycklinghjärtan som finns att köpa på Willys. Det blir riktigt smarrigt i grytor. De har även kycklingmagar, jag testade det i en gryta men blev inte så förtjust, så framöver blir det bara kycklinghjärtan. |
hemul: Du bor i södra Sverige va? :sad: Undrar vad Bosarp gör av alla sina levrar? Jag ska nog ringa dit och smöra lite. :fatangel: |
Bookia: Japp, i den lilla hålan Skövde. :thumbdown: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |