Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.19 - 13:29:37 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fisksoppa  (läst 4018 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« skrivet: 2008.03.02 - 21:05:26 »

2 gula lökar
2 morötter
7,5 dl buljong
1 paket torsk 400 g
1 burk musslor med spad
1/2 kg oskalade räkor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
1,5 dl riven mild ost
grovklippt dill

Den gula löken hackas och morötterna skärs i strimlor och kokas nästan helt mjuka i buljongen.(ca 10 min.) Pressa i vitlöksklyftorna under kokningen, tillsätt också grädde och vitt vin. Lägg i torskpaketet och låt det hela sjuda försiktigt tills fisken är färdigtillagad. Tillsätt så de ingredienser som ej ska koka: musslor med spad,
och skalade räkor. Låt allt bli varmt och låt den rivna osten få smälta i soppan. Till sist strös den grovklippta dillen över. Servera.

Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. I originalreceptet är det fiskbujong, men jag skulle välja en glutamatfri grönsaksbuljong, om jag inte har egen hemkokt fisk- eller skaldjursbuljong.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544