idalinda
|
|
« skrivet: 2012.03.07 - 22:51:18 » |
|
Ni skulle behöva se bilden på Anna Hallins kokbok om husmanskost. salladsbädd med citronskiva, en fin burgare toppat av räkröran och en dillkvist.
Sedan till receptet som jag är lyrisk om ( enkelt och gott!)
600g lax, skinnfri 1/2 gul lök 1ägg 1 tsk salt 1krm svartpeppar 2 msk smör att steka i
Jag körde löken och laxbitar i matberedaren till mos, hällde över till en bunke , blandade i ägg och kryddning.
Sedan använde jag pofiber till panering ( hos svärmor fungerade smulat havregryn också!) Forma till biffar, panera i pofiber / eller annat och stek 3 min på varje sida.
Severa med :
Räkröra
400g räkor med skal / jag körde skalade i valfri mängd 1 dl cf lite majonäs 1/2 dl hackad dill 2 krm salt
( jag fixade inte cf så jag gjorde en röra av vita bönor istället)
en burk vita bönor ( kanske 400g) några kvistar av basilika 1 vitlöksklyfta ( ta inte mer även om du vanligvis skulle dubbla mänden av vitlök i rätter, här räcker verkligen EN) salt och peppar
Kör allt i mixern med lite olja till önskad konsistens.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2012.03.07 - 23:14:13 » |
|
Låter gott. Borde ju funka med den jäkla pinklaxen som jag börjar tröttna på att äta med ägg.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #2 skrivet: 2012.03.08 - 09:04:56 » |
|
Såg den i boken, måste bara hitta någon vettid lax.Man skulle kanske bjuda in sig på en fiskevecka hos Fjällmor
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #3 skrivet: 2012.03.08 - 13:09:28 » |
|
Åh vad gott det låter, det ska testas! Gärna fler recept som är väldigt goda :)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #4 skrivet: 2012.03.08 - 22:26:20 » |
|
Jag kan tänka mig att det fungerar med vilket fisk som hälst.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #5 skrivet: 2012.03.09 - 02:32:19 » |
|
Idalinda: Måste verkligen fråga varför du avstod räkorna pga lite CF? Räkor är ju gott! Räkröra med enbart majonnäs funkar också bra! Fast då måste man ha lite mer räkor. Räkor (hacka en liten del av dem), majonnäs, en skvätt citron (bara så att majjon blir lite mer "flytande"), finhackad röd lök eller purjo (för att få bort den feta smaken av majonnäsen), finhackad dill, salt och lite peppar. Det brukar bli helt ok! För övrigt lät din biff riktigt, riktigt god, så den ska jag definitivt göra någon dag!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #6 skrivet: 2012.03.09 - 11:04:35 » |
|
mums...
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #7 skrivet: 2012.03.09 - 12:12:08 » |
|
Corny, jag avstår från CF pga. mjölken, jag klarar ju inte det. :(
Jag kommer att frossa i cf och kesella under sommaren , garanterat.
Jag hade en hög räkor vid sidan och dippade det i bönröran.
Jag har läst förr om dina fjällfiskebiffar så jag förstår att du förstår....! Har du fryst dessa biffar? Går det att först tina upp fisken, göra biffar och sedan frysa in igen?
Jag funderar att det vore också gott att göra små fiske-nuggets och käka dom med någon go dipp istället för gift-chips ( vilken kemisk ämne det nu var i potatisar nu... ) eller annat onyttigt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #8 skrivet: 2012.03.09 - 19:49:03 » |
|
Jag vet att du inte klarar mjölkprodukter. Vad jag ville ha fram var att det ju finns andra goda räkröror. Men dippa räkor är inte heller helt fel!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #9 skrivet: 2012.03.10 - 20:25:41 » |
|
Jag gillar inte heller majonäs bara som den är, man kan blanda en msk till 2 dl cf eller annat, men jag fixar inte bara ren majo till räkorna.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #10 skrivet: 2012.05.09 - 19:25:07 » |
|
jag hade hälften lax, helften kabeljo och det blev ok om än litet torrt. Ingen räkröra heller (hade inga räkor) men min egen laxsås gjort på cf, majonnäs, hackad persilja o gräslök. Nästa gång blir det nog dill i, blir säkert bättre.
men det torra, funderar på hur jag kan undvika det. (tjejjerna klagade :))
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2012.05.09 - 20:50:12 » |
|
Har upptäckt att man kan blanda ovispad grädde i majonnäs. Det tjocknar alltihopa när man rör om. Trodde jag aldrig. Blir väl lite lösare, ungefär som en sån där tjock dressing man köper. Detta gäller alltså köpemajonnäs, vet inte om det funkar med hemgjord.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #12 skrivet: 2012.05.10 - 12:49:48 » |
|
jag hade hälften lax, helften kabeljo och det blev ok om än litet torrt. Ingen räkröra heller (hade inga räkor) men min egen laxsås gjort på cf, majonnäs, hackad persilja o gräslök. Nästa gång blir det nog dill i, blir säkert bättre.
men det torra, funderar på hur jag kan undvika det. (tjejjerna klagade :))
Mer ägg kanske... Här klagade ingen om att de var torra, men de öser på med cf-sås så de märker nog inte om fisken är torr eller saftig
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #13 skrivet: 2012.05.10 - 15:50:49 » |
|
Nä, dina är killar. Inte för att det alltid spelar roll, men mina töser är kritiska som fan..... Den ena äter bara vissa saker och den andra smakar men har alltid kommentar :)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #14 skrivet: 2012.05.10 - 23:30:27 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|