Laxburgare med räkröra

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

Ni skulle behöva se bilden på Anna Hallins kokbok om husmanskost.
salladsbädd med citronskiva, en fin burgare toppat av räkröran och en dillkvist.

Sedan till receptet som jag är lyrisk om ( enkelt och gott!)

600g lax, skinnfri
1/2 gul lök
1ägg
1 tsk salt
1krm svartpeppar
2 msk smör att steka i

Jag körde löken och laxbitar i matberedaren till mos, hällde över till en bunke , blandade i ägg och kryddning.

Sedan använde jag pofiber till panering ( hos svärmor fungerade smulat havregryn också!)
Forma till biffar, panera i pofiber / eller annat och stek 3 min på varje sida.

Severa med :

Räkröra

400g räkor med skal / jag körde skalade i valfri mängd
1 dl  cf
lite majonäs
1/2 dl hackad dill
2 krm salt


( jag fixade inte cf så jag gjorde en röra av vita bönor istället)

en burk vita bönor ( kanske 400g)
några kvistar av basilika
1 vitlöksklyfta ( ta inte mer även om du vanligvis skulle dubbla mänden av vitlök i rätter, här räcker verkligen EN)
salt och peppar

Kör allt i mixern med lite olja till önskad konsistens.

hemul:

Låter gott. Borde ju funka med den jäkla pinklaxen som jag börjar tröttna på att äta med ägg.

Tina:

Såg den i boken, måste bara hitta någon vettid lax.Man skulle kanske bjuda in sig på en fiskevecka hos Fjällmor  :lol:

Mynlen:

Åh vad gott det låter, det ska testas!  Gärna fler recept som är väldigt goda :)


idalinda:

Jag kan tänka mig att det fungerar med vilket fisk som hälst.

Sidor: (1/3) > >>