Tina
|
|
« skrivet: 2012.03.06 - 20:19:38 » |
|
Har ikväll testat att göra marsipanbröd. Nu blir det inget exakt recept men gjorde ungefär så här.
1/2 dl mandelmjöl 4 nypor steviasocker, här får man testa sig fram då de olika blandningarna är olika söta ca 2 tsk vispgrädde till bra konsistens 1 tsk mörk rom ifall man vill 2 rutor choklad att doppa i.
Blanda ihop, forma små limpor, smält chokladen och doppa ner limporna.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2012.03.06 - 20:21:53 » |
|
Bara mixar du alltihopa? Och vad är steviasocker? Sån där blandning med erytritol?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #2 skrivet: 2012.03.06 - 21:29:19 » |
|
Ja precis, sukrin och stevia, blir inte samma bismak av det.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #3 skrivet: 2012.03.06 - 21:30:20 » |
|
Jag rörde ihop med en gaffel. Alldeles för enkelt och gott. Tur att jag har slut på choklad.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2012.03.06 - 22:43:54 » |
|
Jaha, var det sånt där köpt mandelmjöl? Det är så klart finare än det man gör själv. Är det grädde som gör att det håller ihop?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #5 skrivet: 2012.03.07 - 05:45:22 » |
|
ja
jag gjorde förr "mandelmassa" med litet vatten till en kusin som var allergisk för ägg. för normalt gör man med äggvita. Om man sen knådar eller "mosar" noga med en gaffel blir det bra ändå. Går mycket bra att mala själv också, behöver verkligen inte vara SÅ fint.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #6 skrivet: 2012.03.07 - 10:16:18 » |
|
Jag tycker city gross färdigmalda är helt ok. Ja grädden binder ihop, funkar bra utan äggvita.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
KajsaKavat
Newbie
Smörklickar: 0
Offline
Antal inlägg: 23
|
|
« Svara #7 skrivet: 2012.06.22 - 02:23:45 » |
|
Så gott med marsipanbröd, det får jag prova någon dag. Har CityGross ekologiskt mandelmjöl?
|
|
|
Loggat
|
55-årig kvinna som aldrig har bantat i hela sitt liv och inte tänker börja med det på "gamla" dar heller. Levt de första 50 åren på snabba kolhydrater. Lagt om kosten mot mer LCHF och artegen föda efter att i maj 2012 ha lyssnat till Bitten Jonson, bittensaddiction. Känner mig äntligen mätt. Svårt att stå emot sötsuget. 167 cm, 73 kg
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2013.12.06 - 21:41:13 » |
|
Jag har ett par frågor om detta. 1. Måste man äta upp det rätt snabbt/förvara i kylen eftersom det är grädde i? 2. Blir det fast nog att forma figurer av, t.ex. små grisar?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2013.12.06 - 22:52:20 » |
|
Jag vill faktiskt göra marsipangrisar nuuuu!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #10 skrivet: 2013.12.09 - 13:36:36 » |
|
gör det med vatten då, DEN håller sig länge!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2013.12.09 - 13:57:06 » |
|
Hur fan ska mald mandel och vatten hålla ihop så det går att forma?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #12 skrivet: 2013.12.09 - 14:28:32 » |
|
Jag tror på äggvita om du ska göra grisar. Vet inte hur länge de håller för jag åt upp dom direkt nästan. Hade dom i kylen i alla fall.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #13 skrivet: 2013.12.09 - 15:10:29 » |
|
det håller ihop bättre än du tror Men Tina har rätt, ta äggvita. Det är det normala. Tänkte inte på att du klarar äggvita. Brukar hålla sig länge. Även den med vatten men man ska se till att det är så litet vatten det håller ihop, så tillsätt droppsvis och knåda osv.
jag HAR gjort mandelmassa med vatten figurer för flera år sen!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #14 skrivet: 2013.12.09 - 18:46:57 » |
|
Ja, jag har noterat att det är äggvita i vanliga recept. Men jag trodde det sockret som gjorde det smidigt och höll ihop det. Skulle vilja göra lite nyttigare godis till några grannbarn till påsk. Kan var kul att kunna ge dem nåt gott nån annan gång också, jag har ju aldrig nåt. De äter redan mina chokladbollar med stevia med god aptit, så stevia funkar. Jag har iofs socker utanpå, men lite socker kan jag ju ha i marsipanen också.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|