Kokospannkakor
(1/3) > >>
Ekub:
Har gjort sådana här pannkakor nu på förmiddagen http://www.alltommat.se/recept/Kokospannkakor-1319. Jättesmaskiga!! Det går säkert att byta ut rismjölet mot kokosmjöl om man vill, då måste de ju få ännu mer kokossmak!!  :thumbsup: Jag stekte de i kokosolja med och klickade på lite när jag skulle äta dem med, jag strödde lite mald vaniljstång på med. MUMS! Viktigt att pannkakorna blir helt genomstekta dock annars tycker jag smaken blir kvalmig, ungefär som med "vanliga" pannkakor. Godast om de får bli lite frasiga i kanterna. Ojojoj, tänk o göra frasvåfflor med recept baserat på kokospannkakereceptet!! YomYom :clapping:

Jag använde Santa Marias 80% kokosmjölk på tetrapack, den innehåller förutom kokos endast vatten. Supergod och relativt tjockflytande.
anod:
Varför använde du rismjöl? det innehåller ungefär lika mkt kolisar som vetemjöl ,fast smakar sämre.
hemul:
För att det är ett thailändskt recept antagligen. Har läst att rismjöl ska göra pannkakor frasiga också, men det stod på paketet så det är kanske inte sant. Jag ska testa framöver ivf. Har så sällan kokosmjölk hemma bara.
Ekub:
Jag använde rismjöl eftersom det var det som angavs i receptet jag hittade som jag tyckte lät gott och jag inte lowcarbar utan mer försöker undvika gluten. Det var därför jag skrev att det nog går bra att byta ut rismjölet mot kokosmjöl om man så vill. Personligen gillar jag inte att göra pannkakor på kokosflingor för tycker inte om det "klumpiga" som blir av flingorna. Jag använde som sagt en mjölk med väldigt hög andel kokos men tyckte nog det blev för lite kokossmak ändå så därför jag stekte i kokosfett och hade lite kokosfett på  :lol:
Mynlen:
men kokosmjöl är som mjöl, har ju inga klimpar?? att göra det själv är så gott som omöjligt...
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida