Ovanliga kryddor till kött

Sidor: (1/5) > >>

hemul:

Citat från: hemul skrivet 2010.12.11 - 02:45:10
--
Jag har hittat stjärnanis nu och redan provat det till kött. Jättegott blev det! Nästa gång törs jag ta en större bit. Tack för tipset! :smooch:

--

kwidell, jag hittar inte tråden där du ursprungligen tipsade mig om stjärnanis till kött. Det har blivit en favorit nu. Tänkte kvittera med att jag upptäckt en annan udda krydda som funkar jättebra i mustiga grytor, nämligen kardemumma, hur tokigt det än kan låta. Kardemummakärnor har jag använt, vet inte hur det blir med mald mumma.

Bullkryddor i maten is da shit!  :w00t:

kwidell:

 :thumbsup: Härligt!!
jag har inte provat så mycket med kardemumma. men däremot så odlar jag kardemumma i en kruka hemma  :nod-yes: bladen luktar jättegott och ska tydligen vara jättebra i olika wokrätter!  :lick: ... vidare så odlar jag också Lagerblad. och DET är sketagott i köttfärssås!!  :dribble: de där äckliga torkade varianterna kan slänga sig i väggen!  :tongue_wag: Färska ska det vara!!  :thumbsup: villken smakupplevelse!!!  :w00t: och ja, även de passar ypperligt i gryta!  :inlove: :thumbsup:

Mynlen:

Kanel i köttfärssåser är jättegott också. Ska prova med anis och kardemumma, låter smaskens!
blir riktiga köttbullar då!


kwidell:

fast det ska vara specifikt Stjärn-Anis  :nod-yes: tror inte det blir samma med "vanlig" anis... fast jag ahr å andra sidan inte provat  :hm-hm:

hemul:

Jag visste inte att man kunde odla varken det ena eller andra som rumsväxt. Är det svårt? Köper man frön eller plantor? Visste inte att man kunde använda kardemummablad heller, låter jättespännande ju! :drool:

Få se nu, nu har vi stjärnanis, kanel och kardemumma och så kom jag just ihåg mitt gamla recept på kümmel fleisch. Skitkul att använda sådan kryddor i mat.  :nod-yes:

Sidor: (1/5) > >>