Kålrabbi gratängDenna blev kanongod och enkel att göra. tid c:a 60 minuter
För 4-6 personer beroende på vad som serveras till.
6 st medelstora kålrabbier
4 st stora vitlöksklyftor
1 st morot
6 dl 40% grädde
salt
peppar
torkad persilja.
Smör
Gör så här
Skala Rabbin
Skär i tunna skivor (0.2-0.4 cm)
Koka dessa skivor i drygt 15 minuter i saltat vatten
skiva moroten i samma storlek som rabbin
Ta dessa skivor och lägg i smörsmord ungsform
Blanda grädde och pressad vitlök,salt peppar samt den torkade persiljan.
häll över, klicka smör lite här och där....snåla inte
In i Ugnen som skall vara 225 gr..... grädda i c:a 45 min eller till den är riktigt mjuk och geggig....
Servera som ensam rätt eller som jag gjorde med rostbiff i tunna skivor med bearnässås (Lomanders)
Bon apetit
Affe