Färsfyllda spetsiga paprikor

Sidor: (1/3) > >>

Bookia:

500g blandfärs
1 ägg
2 msk het valfri chutney
1 tsk salt
3 tsk tandoorikrydda
4 paprikor

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa blandfärs, ägg, chutney och kryddorna till en smidig färs.
Skär paprikorna på längden, ta bort kärnhusen.
Fördela färsen i paprikahalvorna och lägg med den skurna sidan ner i en ugnsform.
Tillaga på den mellersta falsen i ca 20 min.
Servera med grönsallad, kall crème fraiche och några oliver.

hemul:

Om de bara har runda paprikor i affären då?  :cry:

Bookia:

Jag skrev bara av receptet, har inte ändrat i den. Tror det är bättre att köra på vanliga paprikor istället för de långa.
De långa paprikorna innehåller nämligen mycket mer kolhydrater än vanliga, därför kallas de för snackspaprikor, eftersom de är mycket sötare.

Jag kör detta med gröna paprikor. Funkar utmärkt.  :smile:

hemul:

Är det sant? Även de där blekgröna? De smakar inte sött, tycker jag.

Bookia:

Blekgröna? Du menar vita.  :lmao:
De kallas för vita paprikor.  :whink:

Jag glömde faktiskt de, men du har rätt, de är också spetsiga. Och svindyra. Jag har aldrig köpt de här i Sverige. Håller mig till vanliga billiga gröna.

Sidor: (1/3) > >>