Lisbeth
|
|
« Svara #15 skrivet: 2011.07.18 - 12:15:05 » |
|
Det blev jättegott, kunde nog satt i mer vitlök,nu pressade jag bara över 2 klyftor. Mozarellan har ju inte mycket smak, så lite riven ost med sting skulle nog också fungera. Man kan nog använda det mesta i kryddväg
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #16 skrivet: 2011.07.19 - 10:24:58 » |
|
hann och glömde förra veckan men satt köttfärs på tininig nu så det får bli den här ikväll. Bara en undran.. var det något mer i köttfärsen än bara köttfärs?
får göra två. En liten en utan andra tillsatser än salt o pippar för kinkiga dottra min vill bara äta köttfärs om det inte är något annat. Speciellt inte LÖK. Eller mozarella eller vitlök eller sånt!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #17 skrivet: 2011.07.19 - 12:27:18 » |
|
Jag knäckte i ett ägg i 500 g färs och blandade om mest för att det skulle hålla ihop bättre
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #18 skrivet: 2011.07.19 - 13:19:34 » |
|
perfa! tack! funderar nu mest på om jag ska lägga den på galler (med skål under jaja) eller i ungsform. Det kommer ju så mycket vätska, fett osv från färsen.. Få se vad jag kommer fram till medans jag flätar :)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #19 skrivet: 2011.07.19 - 14:04:22 » |
|
Bara nötfärs, inget salt och pepper! Naturell funkar säkert utmärkt med bacon som smaksättare.
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #20 skrivet: 2011.07.19 - 16:50:41 » |
|
Jag lade min i en ugnsform. Tog "vätskan" som bildades och gjorde sås på. Blev gott men ganska salt
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #21 skrivet: 2011.07.19 - 19:45:03 » |
|
det blev.... torrt. visserligen var smaken bra, och jag hade inte saltat köttfärsen så det var inte för salt. Men varför den blev så torr vet jag inte men det är ett problem jag har hela tiden med köttfärs... vet inte vad jag kan göra mot det.. Principen var god!!! det kommer jag säkert att prova igen men men men.. det torra..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #22 skrivet: 2011.07.19 - 23:07:37 » |
|
hum... hade du den i en form eller på galler? .. när maken min gör köttfärslimpa har han den i en brödform så den blir omsluten ordentligt.. och när den krymper och släper ifrån sig vätskan så badar den i det och blir jättesaftig
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #23 skrivet: 2011.07.20 - 00:19:24 » |
|
Ugnstermometer 75 grader! För mager bacon? För lite ost?
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
Nora
|
|
« Svara #24 skrivet: 2011.07.20 - 01:10:53 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Bra sås reder sig själv ...
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #25 skrivet: 2011.07.20 - 08:00:41 » |
|
Ugnstermometer 75 grader! För mager bacon? För lite ost?
Pa galler... visserligen tankte jag att det skulle bli sa men eftersom originalreceptet babblar om grillning sa trodde jag det var smartare. brodform ar en smart ide.Och jag tycker stekt bacon ar godare an kokt bacon men det funkade ju inte! ungstermometer har jag inte anvant. bara pa kann. Nasta gang! baconen var inte mager eller jo, den heter mager men den ser ur som vilken bacon som helst. Osten var feta for jag hade inget annat, fast vanlig ost kanske hade varit en ide. Vitloken blandar jag I farsen nasta gang. kasnke litet hackad lok ocksa.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #26 skrivet: 2011.07.20 - 23:46:16 » |
|
om du kör den i brödform först tills den är klar. ta sen ut den och lägg i en vanlig ungsfast form. sätt ugnen på grill.. in med härligheten högt upp och kör på hög värme tills baconen har fått färg!.. då blir den saftig innuti och knaprig på ytan alt kan man också, om man har tillgång till det, bränna ytan lätt med en skärbrännare!.. det funkar fiiint!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #27 skrivet: 2011.07.21 - 02:14:18 » |
|
Kwidell! I love you, but I hate you! Du fixade alltså den här saken ganska så snabbt på ett sätt som oxå är bra. Jag är imponerad, för själv hade jag inte gjort det! Dessutom är jag så j-la avundsjuk!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #28 skrivet: 2011.07.21 - 02:18:23 » |
|
Tack för den vännen! fast nu är det ju så att det inte är jag som fixat, utan min kära make .. vi gör nämligen just så när vi gör köttfärslimpa.. som vi alltid gör Baconlindad! så det är ju precis samma princip på denna!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #29 skrivet: 2011.07.21 - 02:20:35 » |
|
Lägger ni ner bacon i en form till att börja med?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
|