rårakor

Sidor: (1/5) > >>

anod:

förmodar att det inte enbart e jag som gillar rårakor med fläsk . men men med sitt innehåll av potatis e det ju inte att tänka på . eller?
efter lite funderingar o tester har jag totat ihop följande.
råriv dom grova stammarna av blomkål och/eller broccoli.
blanda ca 2 rediga nävar av detta med 1 redig näve riven ost, 1-2 ägg o ca 1 dm finstrimlad purjo.
klicka ut i stekpannan o bred ut så det blir ca 1 cm tjocka o 10-12 cm breda rundlar.
stek på medelvärme i mkt smör ganska länge så rårakorna blir gyllenbruna o får knapriga kanter.
jag river på grövsta sidan på rivjärnet.
servera med knaperstekt fläsk eller bacon. jag brukar dessutom ta lite lingonsylt ( önos osockrade)

hemul:

Låter som en bra idé. Jag äter ju lite potäter, men det är bra att dryga ut och det går säkert fint att blanda.  :nod-yes:

anod:

neeeej , inte potatis, det e ju värre än socker , åtminstonde om man äter den som bakad. man ska va rädd om sig :nod-yes:

hemul:

Inte då. Inte i rimliga mängder.

Sorla:

Jag älskar rårakor!  :w00t: Denna ska testas vid tillfälle. Och jag håller med Hemul, någon liten potatisknöl kan råka trilla med som utfyllnad. Det binder säkert ihop bättre då med stärkelsen.

En smörklick, Anod, för det!

Sidor: (1/5) > >>