hemul
|
|
« skrivet: 2011.05.05 - 16:43:53 » |
|
Man behöver: En rök, rimmat fläsk, kol eller annan värmekälla, rökspån, tändstickor, tålamod. Inte mycket till recept. Jag ville bara tala om att det funkar alldeles utmärkt i en vanlig liten rök. Tog rätt lång tid, 3-4 timmar om jag minns rätt. Antagligen går det fortare om man skär ner fläsket i lite mindre bitar. Jag hade 4 bitar som var sådär 1 x 1.5 dm i två lager (min rök har två galler). Så har ni en liten Abu-rök eller liknande så är det bara att köra. Annars kan det vara värt att införskaffa en om ni har nånstans att vara. Fläsket blev mycket gott, särkilt lättbräckt till äggröra.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #1 skrivet: 2011.05.05 - 18:14:44 » |
|
Perfekt!! jag som precis har beställt en halv eko gris av en vän! .. som dessutom råkar ha en stor attans rök.. redan planerat att köra en "RÖKARDAG" hema hos honom
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2011.05.05 - 18:20:32 » |
|
Bra att du fattade fast jag hade skrivit "Hemrimmat fläsk" som rubrik. Nästa gång ska jag nog testa att röka hjärta. Rökt renhjärta ska ju vara så gott, så då måste det ju gå med andra hjärtan också. Lamm eller gris, tänkte jag, men det får allt bli lite varmare först. Fläsket gjorde jag de där fina dagarna i april. Har massor i frysen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #3 skrivet: 2011.05.05 - 18:35:28 » |
|
Det tänkte jag inte ens på! men det är klart jag fattade vad du menade hemulen när det gäller nått så gott som rökt fläsk kan man inte missuppfatta!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #4 skrivet: 2011.05.16 - 17:35:12 » |
|
Maken har skaffat rök och testade en bit fläsk, jösses va gott det var. Skulle kunna leva på det. Hur har det gått med hjärtat. Jag får se till att skjuta en älg för det är bara skytten som får hjärtat och det ska vara en delikatess (var är min jägar-smajly)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #6 skrivet: 2011.05.16 - 20:12:21 » |
|
Rökt älghjärta är mycket riktigt smarre, Tina! Nu jagar jag inte själv, men har haft turen och förmånen att få smaka när släktingar har varit ute och mördat stora behornade djur. Jag var lite tveksam först, men när jag väl börjat äta, var det svårt att sluta.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #7 skrivet: 2011.05.17 - 23:09:20 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2011.05.17 - 23:24:20 » |
|
De har varit uppe förut. Det enda problemet med dem är att man måste elda dem med deras pellets, men det kanske det är värt för att kunna kallröka. Det var nån här som köpte en sån. Går nog att hitta.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2011.05.17 - 23:26:00 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #10 skrivet: 2011.05.17 - 23:41:22 » |
|
Jo jag har för mig att vi haft dem uppe förut.. Men de är ju sååå häftiga! fast det där med att man är tvungen att använda deras "pellets" är ju avskräckande... jag önskar jag kunde göra så som han i River Cottage! han gjorde två acess luckor i skorstensstocken och hängde in kött/fisk där!.. så blev det rökt samtidigt som han eldade i vedspisen! .. enda bekymmret för mig är att jag ju inte har nån vedspis eller vedkamin... men en vacker dag så blir det kanske ändring på det!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.05.18 - 17:24:43 » |
|
Hemul, nu retas du
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2011.05.19 - 00:29:48 » |
|
Va?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #13 skrivet: 2011.05.25 - 16:22:20 » |
|
Kwidell! Jag har just googlat fram att det går alldeles utmärkt att röka fisk som varit fryst, en del säger t.o.m. att det blir bättre. Det innebär ju att man kan göra t.ex. kippers på djupfryst sill! Undrar hur en sån där pinklax skulle bli? De har ju skinn och ben kvar. Borde väl funka?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.05.25 - 17:36:20 » |
|
Det borde ju funka aldeles ypperligt ja!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|