Hade TVn på och där stod Paulo Roberto och lagade detta. Det såg jättegott ut. Mjölet kan man säkert strunta i eller minska på och ta mera ost istället.
http://www.recept.nu/1.208532/paolo_roberto/varmratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/melenzane_alla_parmegianaDe måsta ha lagt in fel bild, för så där såg det inte alls ut. De skivade äggplantorna på längden tror jag, för det var rätt stora, avlånga skivor. De blev gyllengula och krispiga när de stektes, så vad det där röda moset är, det vet jag inte. Det såg jättejättegott ut ivf.
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st medelstora auberginer
3 st ägg
2 dl parmesanost, riven
0.25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1.5 dl mjöl
4 msk olivolja
3 msk parmesanost att strö över vid uppläggning
Gör så här
1. Skala auberginer och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden.
2. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.
3. Torka av auberginskivorna lite lätt med hushållspapper.
4. Vispa upp ägg i en skål och tillsätt parmesanost, salt och peppar. Rör om till en lite trögflytande blandning.
5. Häll upp mjölet på en tallrik.
6. Värm upp olivolja i en stekpanna.
7. Doppa auberginskivor först i mjöl och sedan i ägg- och parmesansmeten.
8. Ta upp varje skiva med en gaffel och lägg ner dem i den uppvärmda stekpannan. Stek tills skivorna är mjuka, till att börja med på medelhög värme och när ägg- och parmesanblandningen stelnat något, på låg värme.
9. Lägg upp skivorna i lager på ett serveringsfat, strö över lite riven parmesanost mellan varven.