Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.12.06 - 09:42:53 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Frityrsmet  (läst 38907 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
linnea
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 27



« skrivet: 2008.02.04 - 15:30:00 »

Hej alla glada!
finns det någon som har ett recept på frityrsmet med lite kolhydrater? :lol:
Loggat

Smörkula
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #1 skrivet: 2008.02.04 - 16:43:21 »

Jag brukar göra munkar på det här receptet men om du utesluter sötmedel o vanilj kanske det fungerar till annat än efterrättsfritering. Vispa upp 1 ägg, ha i 60 g smält smör och 25 g BakePro( drygt 1 dl) Doppa i det du vill fritera och sen plums i kastrullen med cocosfett eller olja Hoppas det fungerar
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.02.04 - 18:31:56 »

Den här smeten till ostbollar funkar rätt bra. Ivf till små saker som räkor. Har inte provat större.
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #3 skrivet: 2008.02.04 - 21:33:16 »

Den här smeten till ostbollar funkar rätt bra. Ivf till små saker som räkor. Har inte provat större.
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html

Javisstja, dom hade jag glömt bort.  :byecry: Dom är ju jättegoda!  :crazy:
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.02.04 - 21:37:08 »

Jag vet. Men det är så jobbigt att fritera utan riktiga grejer.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
linnea
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 27



« Svara #5 skrivet: 2008.02.05 - 06:05:09 »

Tusen tack alla snälla och kunniga kockar!  :worshippy:
Loggat

Smörkula
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2009.01.18 - 12:52:52 »

hmm, det närmar sig att jag ska testa fritera.

jag har inte fetaost hemma och tar väl en promenad till butiken .

Men funderar bara  varför just feta ost ?

Stjärnan hade prövat med vanlig riven edamer men fick inte så krispig resultat.
Hur skulle den där ricottan fungera i sammanhanget ?
Om man tänker på konsistensen är det väl inte så stor skildnad mellan avrunnen keso/  och feta ost, eller tänker jag helt fel  :eeek: ?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2009.01.18 - 19:17:44 »

vi har testat detta med
fetaost och philadelphia + ägg och lite glutenfri mjöl

Konsistensen var lös men jag blandade i räkor och ploppade dom i i klumpar.
 stora klumpar var inte bra, de blev för bruna på ytan men mjuka innuti.
Jo , jag säkte värmen lite också och provade mig fram.

Testpersonalen här sade att det skulle behövas lite salt i smeten, men när jag tillsatte
1 tsk till en dubbelsats ( 200g fetaost)  blev det en aning för salt på min smak ,så ingen salt här i framtiden !

Jag är faktiskt lite sugen på att göra smeten av kesella och fritera banan, men det kan bli för farligt ...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.07.13 - 19:38:15 »

Slog mig när ögonen råkade falla på den här tråden - hemulbrödssmeten är ju rätt tjock och verkar funka till lite allt möjligt som det visat sig. Borde den inte funka som frityrsmet också?  :thumbsup:

Tänker inte prova förrän jag har en köksfläkt och en fritös och det lär dröja MINST tills nästa gång Lidl har fritösen i veckobladet.  :badtongue:  Men nån annan kanske känner sig hågad.  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.07.13 - 20:28:36 »

Jg har precis bakat storbak nu i helgen.. men eftersom jag redan bestämt mig för att prova att göra Drömmtårta på hemulsmeten... så kan man ju lika gärna prova att fritera i den också! :laugh:  :lick:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.07.13 - 20:59:39 »

Du har fritös va?  :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.07.13 - 21:17:23 »

yepp! :lol: visst har jag det!.. ska bara införskaffa ny olja till den också.. och ta något lämpligt att fritera!. sen så blir det middag! :tongue:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.07.13 - 21:32:13 »

Vad sägs om friterade räkor och friterad kyckling med sötsur sås (stevia)?  :clapgrin:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.07.14 - 08:55:57 »

 :lick: Det låter inte helt fel nej!.. har du nått recept på den där sötsura såsen tro?.. för det har jag aldrig lagat själv! :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #14 skrivet: 2009.07.14 - 12:17:50 »

Finns ett recept här inne under namnet kinasås. Om du vågar dig på att ha lite väl mycket kolhydrater i såsen, så går det utmärkt att blanda ihop vatten, soya, vitvinsvinäger, socker av något slag (fast det ska INTE vara speciellt mycket. Jag brukar använda 1-2 tsk till ca 3 dl sås, med fördel den mindre mängden. Men smaka dig fram...). Koka upp och red med lite potatismjöl. Krydda med lite peppar, ingefära och ev. lite paprikapulver. Jöklar, jag höll på att glömma att man ska ha i lite neutral olja också. Raps är helt ok! Fast egentligen ska det ju vara jordnötsolja till sån mat!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544