Ekub
|
|
« skrivet: 2011.02.07 - 17:15:43 » |
|
Såg på LCHF-butiken att de hade recept på hasselbackare gjorda på champisar. Man tar stora campisar, skär av en bit av foten så att den skan ligga plant. Sedan skär man dem som hasselbackare, lägger på en fet och god ost samt kryddar med ngt gott. Gratineras på 200 grader i ca 20 min om jag inte har fel för mig. Tyckte det såg riktigt smaskigt ut
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
moncaponca
|
|
« Svara #1 skrivet: 2011.02.07 - 17:23:13 » |
|
OOOOOOOOH! Här hade vi extrapris på champinjoner, detta måste testas!!!
|
|
|
Loggat
|
Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #2 skrivet: 2011.02.07 - 17:28:38 » |
|
Visst lät det gott!?! 15-20 min stod det, men gradantalet stämde
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
moncaponca
|
|
« Svara #3 skrivet: 2011.02.07 - 17:40:54 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #4 skrivet: 2011.02.07 - 18:30:49 » |
|
Var en snodd idé
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #5 skrivet: 2011.02.08 - 21:31:36 » |
|
Testade dessa idag. Enkla att göra men när jag kände med stickan om de var mjuka kändes det som att sticka i ngt gummiaktigt men konsistensen sen när vi åt dem var inte alls gummi. Tror jag skulle ha kryddat under osten och inte över samt haft mer ost på. Men helt klart gott. Läste ngnstans om hur komplex svampar är som föda. De har fullvärdigt protein, fett och kolhydrater. Skiljer sig mellan olika arter men ändå. Är det ngn som har försökt odla svamp själv?
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #6 skrivet: 2011.02.08 - 21:34:41 » |
|
Nä, men jag minns att det varit poppis periodvis. Fanns frigolitlådor med allt man behövde i.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #7 skrivet: 2011.02.08 - 21:39:30 » |
|
En sådan låda fick mamma från sitt jobb en gång. Tror det kom ca 3 st små svampar Beror väl på vad man gör med lådan med men ändå.
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2011.02.08 - 22:11:12 » |
|
idalinda skulle bombis kissa i den.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #9 skrivet: 2011.02.08 - 22:13:32 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
moncaponca
|
|
« Svara #10 skrivet: 2011.02.08 - 22:22:19 » |
|
idalinda skulle bombis kissa i den. Men det är ingen dum idé. Det är världens gödsel
|
|
|
Loggat
|
Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.02.09 - 18:34:03 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #12 skrivet: 2011.02.09 - 22:24:18 » |
|
Sötaste champisarna. Ever!
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #13 skrivet: 2011.02.11 - 01:46:46 » |
|
Eftersom varenda champinjon jag skulle "Hasselbacka" blev genomskuren, så struntade jag i just det. Skivade chaminjonerna, la dem i en smörad ugnsform, kryddade med salt, svartpeppar och timjan. Efter det skivade jag ost över svampen. Lät det stå inne 20-25 minuter på 200 grader. Det blev helt suveränt! Lite vattnigt blev det. Men originalet kommer absolut inte bli det. Vilken hit! Kommer jag helt klart göra igen.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.02.11 - 02:10:39 » |
|
Champinjonerna är billiga på Willys nu.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|