Lite surkålsdata. Den här gången lyckades jag gissa rätt på mängderna och 5-literskrukan blev sprängfull. Jag fick använda lite list för att få dit tyngderna.
Hel kål: 4850 g
Hel paprika: 2113 g
Strimlad kål (stockarna borttagna): 4181 g
Strimlad paprika: 1860 g
Kostnad ekologisk vitkål: 97:-, fulpaprika på extrapris: 42:-, chili: ~15:00 ==> 154:-
Så runt 5 kg vitkål och 2 kg paprika fyller en 5-litersbehållare. Så kan man ju räkna fram hur mycket man behöver utifrån det kanske.
Det är otroligt vad det packar sig om man trycker ner det ordentligt.Det är ju lättare i den stora krukan också eftersom man kan trycka med knytnävarna. Min största bunke är 7 liter och den räckte ju inte på långa vägar för att rymma allt det där, inte ens när det var stampat, utan jag fick hålla på och blanda i olika bunkar. Men ner gick det alltihopa. Jag trodde ju jag skulle behöva använda glasburkar också, men icke. Det måste bero på mina otroliga armmuskler att jag kunde packa så hårt.