6 Ägg
200g Creme fraiche 34%
50g smält smör
100g hela linfrön
20g Fiber Husk (finns där det glutenfria mjölet står, små påsar)
Vispa samman och låt linfrön och fiber husk svälla lite.
Tillsätt sedan
70g BakePro
1 tsk bikarbonat (se till den blandas väl i proteinet)
1 dl vatten
Vispa väl. Smeten ska bli som en tjockflytande sockerkakssmet i konsistensen. Känns den för fast tillsätt lite mer vatten.
Häll upp i bakplåtspappersklädd stor brödform.
Grädda ca 55 min 175-180grader. Ta ut brödet ur formen, låt kallna på galler under en brödduk.
Innehåller per 100g ca: 15g P, 1,8g Kh, 27g F
Skär tunna skivor ca 6mm tjocklek, då smakar det bäst. Är det för tjocka skivor blir det förmäktigt att äta.
Går utmärkt att portionsfrysa.
ÄNDRING AV RECEPTET6Ägg
230g creme Fraiche50g smält smör
100g linfrön
30g Fiber HuskVispa samman, låt svälla
70g Bake Pro
1 tsk bikarbonat (blandas väl i proteinet)
1 krm salt
0,5dl vattenVispa samman väl. Grädda ca 175 grader i 60 minuter.
Stäng av ugnen, låt brödet kallna i ugnen.14g P, 21g F, 1,5g Kh/100gSkär tunna skivor.
Jag gör två bröd samtidigt så har jag i frysen