Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.24 - 13:32:42 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: kalcium  (läst 12085 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.11.21 - 22:46:49 »

Nu måste jag börja fundera på kalcium-intaget.

Magen blir verkligen hård av hårdost.
och under hösten klarar jag inte äta mjölkprodukter( mögelporerna i uteluften gör att att kroppen inte klarar av ytterligare belastning i form av mjölk) jag får en våldsam snuva och täpper igen värsta fall bihålorna.

Så om jag skippar alla mjölkprodukter förutom smör.
Hur fixar jag kalcium?
100g sesam innehåller  ungefär dagsbehovet,
300g sill/strömming lika så
300g mandel
300g lax i olja (vad är det för något?)


bra källor utöver mjölkprodukter  är bakpulver, nässlor, svartpeppar, bergsalt.

Hur sjutton gör jag ?
Det är lockande att steka sesam i lite smör och honung till en godis, men jag törs inte att leka med söta saker just nu.
Strömming steker jag inte ens varje vecka, mandel knaprar jag dagligen, men inte 300g , kanske något under 50g.

ger burk-kalk kalk på riktigt, eller är det lostsas-saker?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.11.21 - 23:03:38 »

Många säger ju att vi normalt får i oss för mycket kalk. De är ju därför en del behöver magnesium, eftersom de så att säga motverkar varandra. Hur det där egentligten förhåller sig tycker åtminstone jag är svårt att få grepp om. Kan ju nämna att dr Brownstein (joddoktorn) säger att vi absolute inte ska äta extra kalk, däremot kanske magnesium.

För övrigt tror jag inte du behöver oroa dig för ditt kalkintag. Du kokar ju buljong!  :flirting:

Rekommenderat dagsintag är för övrigt bara skit!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2010.11.21 - 23:08:02 »

Men jag äter inte kokt buljong varje dag. kanske ett par gånger i veckan.

Hur vet man om man har kalciumbrist? :confused3:
Eller händer det bara heltplötsligt att man rasar samma hela idalinda, för skelettet har tvinats bort? :cry:

Måste jag börja odla nässlor ett par hektar för att tillgodose min kalciumbehov?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.11.21 - 23:36:04 »

Fråga inte mig, men jag tror ju det räcker med mat och buljong, även om man inte äter ost. Lite svål och D-vitmin också kanske.  :bg:

Kalkbehovet torde vara överdrivet. Det är rimligtvis inte brist på kalk benskörhet beror på, utom i extremfall. Se på oss i Sverige bara. Vi glubbar i oss mest mjölk i världen och är också bland de länder som har mest benskörhet. Skulle då benskörhet bero på kalkbrist? Det går inte ihop.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.11.22 - 01:03:36 »

Varför ligger det här i Nybörjare? Är det tocken där omstart?  :pippi:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2010.11.22 - 11:16:16 »

Tja, jag tänkte väl att det finns nybörjare och nyboostade som utesluter mjölkprodukter och kanske
underar som jag .

Efter en noggrann fundering på 1.2 sekunder valde jag den här avdelningen.

Om du tycker att det passar bättre någon annanstans, du som är "vännen av ordning" :lick:
Så vassogå och flytta den vart du vill :lmao:
Loggat
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #6 skrivet: 2010.11.22 - 11:43:33 »

Hörde någonstans på radion för ett tag sedan att Svenskar har hög nivå av benskörhet. Vad det beror på vet jag inte, men utlänningar som flyttar hit blir sämre ju längre de bott här, sa de.

Jag kan inte låta bli att fundera på om det är för att vi äter för mycket mjölk.
Självklart måste vi få i oss sånt som vi ska ha, men samtidigt så bildar ju inte kroppen mer än den behöver. Skulle mjölken kunna ge signaler om att det finns tillräckligt med kalk, så att det inte behöver bildas mer i benen???

Alltså, OBS, rena spekulationer från mig. Men jag undrar vad det beror på.

/LO
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.11.22 - 12:26:43 »

D-vitaminbrist är väl rätt troligt också. Mörker + lite fett i kosten får ju det resultatet.

Dr K påsår dessutom att benskörhet för det mesta inte är fråga om för lite kalk i skelettet utan för lite kollagen. Inte bara att gubben brukar ha rätt, men det låter rätt troligt  om man jämför skelettet med en cementvägg där kalken är cementen och kollagenet är armeringsjärnen. Fast lite skumt är det, för man måste ju ha undersökt sköra ben noggrant och borde väl ha lagt märke till detta om det är så.

Sen har vi ju problemet med varför inuiterna var (är) bensköra. Mörkt är det onekligen där uppe, men de måste ju ha fått i sig plenty med D ihop med allt fett de åt och kalk också från buljong och fiksben som de säkert åt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #8 skrivet: 2010.11.22 - 12:29:47 »

Vi kanske springer för lite...
Nä, jag har ingen aning. Bara spånar och spårar ur.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #9 skrivet: 2010.11.22 - 12:55:22 »

Om man går mycket byggs skelettet upp, så människor som rör sig mycket riskerar inte i lika hög grad att få benskörhet.

Övriga källor för kalk är bla spenat, grönkål, broccoli. Hur man märker av kalkbrist, har jag dock ingen aning om!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2010.11.22 - 13:06:14 »

Ja, hur som tror jag inte att idalinda behöver oroa sig för att hon inte äter mest kalk i världen. Det har ju inte hjälpt resten av svenskarna att göra det.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #11 skrivet: 2010.11.22 - 16:21:45 »

I början med LCHF fick jag kramp i vaderna på kvällen, s k sendrag. Det fick jag tips om att bota med cal-mag. tabletter och det hjälpte. Nu kom det tillbaka för några veckor sedan så nu knaprar jag dessa tabletter igen. Undras om calciumbrist visar sig på det viset. Jag dricker ingen mjölk och  äter ytterst lite ost.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2010.11.22 - 16:34:47 »

Underskott av magnseium kan göra det, fel balans magnesum-kalk. Calcium behövs när muskeln drar ihop sig och magnesium när den slappnar av, om jag fattat det rätt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #13 skrivet: 2010.11.22 - 16:42:38 »

Varför får man magnesiumbrist då?
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2010.11.22 - 19:23:05 »

För att man äter för lite av det eller äter för mycket kalk så det blir obalans. Det är ju en massa LCHF-are som knaprar magnesium för att de får hemska kramper annars.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544