Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 22:14:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vegetarisk Squashgratäng, grund till mycket  (läst 6082 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.01.28 - 20:02:41 »

Gjorde en gratäng med vad som fanns hemma, den blev mumsfilibabba.
Beräknat räcka till 2 pers.
Tog:

80g aubergin
80g squash
100g stjälkselleri
100g fänlål
100g quorn (köttätarna tar 250g stekt köttfärs)
100g creme fraiche
2 Ägg ca 135g
1 äggula ca 14g
100g keso
1-2krm salt
ca 50g smör till stekning av grönsakerna

Skär squash och aubergin i tunna skivor och stek i en del av smöret. Lägg skivorna på ett fat. Fräs resten av grönsakerna i resterande smör.
Häll fräset i en ugnsfast form. Jag hade quorn över grönsaksfräset, men det går lika bra med 2 portioner stekt köttfärs.
Täck med skivorna.
Mixa ägg, creme fraiche, Keso eller annanost man har hemma och lite salt. Häll blandningen över grönsaker och färs.
Grädda i ca 180 grader, 17 till 20 minuter. Lagom så den fått fin färg och är genombakt.

Min portion med quorn ger ca 7g Kh, 49g F, 24g P.

En portion med kött  ger ca 5g Kh, 55g F, 31g P.


Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544