Matplättar
(1/11) > >>
Bookia:
Detta uppfann jag när jag ville ha lite redigare frukost på långmorgnar. Jag äter plättarna som varma mackor. Receptet ger 4 plättar i en plättlägg.

2 ägg
3 msk sesamfrön
2-3 msk pofiber
en nypa salt
en nypa peppar
en knivsudd vitlökspulver

Vispa ihop äggen ordentligt, vispa ner övriga ingredienser och låt stå och svälla i ca 15min.

Värm under tiden plättlägget och häll i ca 2 tsk kokosolja eller smör i varje hålighet (plättarna suger upp allt fett). Låt det bli ordentligt varmt.

Stek plättarna på medelvärme ett par minuter per sida.

Ätes med smör, hyvlad ost och/eller någon god korv.

Smaklig måltid.
Sorla:
 :lick:
kwidell:
 :dribble: det där låt inte helt fel!!!
Sorla:
Jätte bra recept! Smörklick till dig Bookia!  :clapping:

Fast jag åt dem som en lätt och snabbfixad lunch.  :lick:
hemul:
Jag är sugen på att testa de här. Jag undrar om de funkar kalla också, som bröd?
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida