Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 12:14:07 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tjock sås  (läst 9615 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« skrivet: 2008.01.25 - 12:38:39 »

Jag ser att hemul påstår i KiF att hennes vispgrädde som hon använder till såser tjocknar fort o enkelt.

jag har ALDRIG lyckats få grädden att tjockna.

Jag har sjudit det på låg värme, det har skurit sig.

Jag har stormkokat det på högsta värme, det har skurit sig.

Jag har testat alla värmelägen däremellan, det har alltid skurit sig.

Så hur tusan gör du hemul?  :blink:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.01.25 - 13:32:05 »

Vad köper du för konstig grädde? Jag har inte några problem. Om man däremot häller grädde i stekpanna med mycket smör så kan man om man har otur få den att skära sig. Men det är avhjälpt om man häller i liten skvätt vatten i före grädden.
  :smack_head: :flirting:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #2 skrivet: 2008.01.25 - 13:35:58 »

Jag köper oftast Willys 40% men det blir rätt ofta också Arlas 40%.

Jag har samma problem med båda.

De tjocknar INTE.  :sad:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #3 skrivet: 2008.01.25 - 18:32:29 »

Oj, kan tyvärr inte hjälpa dig för min skär sig aldrig heller.  :neutral: Den tjocknar så snällt...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.01.25 - 20:11:41 »

Klart den  gör!  :cheers:

Använder du aluminiumkastrull, Bookia?  :goggle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #5 skrivet: 2008.01.25 - 20:36:16 »

Nej, det enda i kokväg jag äger är en redig traktörpanna i gjutjärn, en stor gryta i gjutjärn, en titankastrull samt en uppsjö kastruller i rostfritt. Inget aluminium vad jag vet.
Jag använder mestadels traktörpannan i matlagning o där har jag aldrig lyckats få vispgrädde att tjockna. Fattar ingenting.  :shake_head:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.01.25 - 21:34:26 »

Inte vi heller.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2008.01.31 - 03:38:18 »

Det är inte så att grädden är sur?  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #8 skrivet: 2008.01.31 - 12:15:02 »

Verkligen inte, jag handlar alltid sånt samma dag jag ska laga till maträtten. Jag har för vana att laga till mkt mat på en gång o frysa in matlådor. Så när jag lagar mat blir det oftast för en mindre armé.
Så grädden är ALLTID färsk, minst ett par dagar kvar till bäst-före-datumet.
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #9 skrivet: 2008.01.31 - 13:01:45 »

jag har ibland liknande problem. Det beror kanske på vad som finns annars i såsen?

Jag har t.ex. ett jättesmarrigt recept (som jag snart kommer lägga upp) där det finns balsamicovinäger i såsen. Ibland blir den grumlig, ibland inte.

Kan även hända om jag har lök eller paprika i såsen också.

Men jag brukar ha creme fraiche i istället för då är det alltid garanterad att det blir bra.
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.02.10 - 15:35:05 »

Nu har jag kommit på det. Din spis måste stå i ett currykors. Då ska visst grädde surna och skära sig.  :lol1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2008.02.10 - 16:59:05 »

Mitt knep är att inte ha så hög värme...... då separerar den från fettet  :cool:

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544