Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 14:50:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: marinator  (läst 20207 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #15 skrivet: 2010.08.09 - 17:30:23 »

Gör tjälknöl vet´ja. Fryst kött in i ugnen, sköter sig självt. Lägg i marinad, finns olika sorter och olika länge. Skiva upp och frys in. Färdigt att ta fram o äta när lusten faller på. Man kan ju göra många på en gång, så har man ett tag framöver
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2010.08.09 - 21:46:16 »

tjälknöl is da shit   :worshippy:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #17 skrivet: 2010.08.09 - 23:38:45 »

Jag kör tjälknöl på rådjursteken, men har väl aldrig gjort det på nötkött.

Goda eftermarinader till nötstek tages emot tacksamt!

Hemul det är bara att hämta, 109kr / kg för eko hängmörad rostbiff! :laugh:
Nästa leverans i slutet av september...

Jag har stora problem varje gång jag tar en kötbit ut från frysen.
Tja-ha vad har vi här då... vissa har jag lärt mig nu vad dom är för några, men högrev eller ytterlår säger fortfarande inget för mig
jag vet inte om de är fram eller bakdelar och om de ska helst långkokas, stekas i ugnen eller stekas på pannan.

jag skulle vilja ha en enkel lista om vanliga rätter istället och sedan vilka bitar som kan tänkas användas till rätten.
Nu går det tid att läsa och googla, och prova sig fram, för det mesta blir det ok, men vissa gånger får jag just ingen smak i köttstackaren.
Och om vi inte har någon sås till, blir rätten ingen höjdare.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #18 skrivet: 2010.08.10 - 00:10:24 »

Högrev, ytterlår och innanlår ska långkokas! Det är ypperliga grytbitar!  :inlove:
Någon enstaka gång har jag roat mig med att slänga ner en hel bit högrev i kokande vatten och sedan låtit den puttra med lite grönsaker i många, många timmar. Det blev den godaste köttsoppa jag någonsin har ätit! Så detta ska genomföras till höstkanten igen.

109 kronor kilot för hängmörad rostbiff är ju ett fynd! Önskar att jag hade tillgång till det köttet! Sååååååå avundsjuk!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2010.08.10 - 00:26:31 »

Högrev kan du ju göra kalops på och Beuf bourguignon-liknande grytor. Hur gott som helst!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #20 skrivet: 2010.08.10 - 21:24:10 »

Ska ta till mig allt ...

En fråga om tjälknöl,
har ni den bara som den är i ungnen?

Jag har haft rådjursteken i ugn-påsar, dessa är nu slut , men ska handlas mer, om det inte finns något annat sätt?
Gryta?
bara på långpannan om man steker mycket på en gång , utan täckning? eller hur ?
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #21 skrivet: 2010.08.10 - 21:40:13 »

Köttbiten som den är i ugnen inget annat
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #22 skrivet: 2010.08.11 - 00:20:22 »

Marinad till tjälknöl vill jag gärna ha. För sådan ska den väl ligga i efteråt?
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2010.08.11 - 00:37:54 »

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,499.0.html  :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #24 skrivet: 2010.08.11 - 00:42:13 »

Den har jag sett, men visst glömt av! Så kan det gå!  :nod-yes:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2010.08.11 - 01:20:40 »

 :club_idiot:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2010.08.12 - 23:03:46 »

Citat
det låter intressant Kwidell att bränna ytan,men blir det inte en hård yta då när steken väl är färdig? 

inte direkt hård.. snarare som en stekyta..  :dribble:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Elefanten
Newbie
*

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 14


Älskar att laga mat och att äta mat...


« Svara #27 skrivet: 2010.08.13 - 12:32:44 »

Ok!Då måste jag prova det  :nod-yes:
Loggat

"Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat."
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544