Har tänkt sluta med fiskolja och äta fisk istället. Av kostnadsskäl blir det mest sill. Nu är det så här att SLV anger att sill, strömming och makrill alla innehåller ungerfär 1 g omega-3 per 100 g. Men på paketet med Enghavs sill står det fleromättat fett 3.7 g
varav omega-3 fettsyror 3.5 g. Det är ju fuckin jättemycket! Men kanske finns det andra omega-3 fettsyror som man inte är så intresserad av. Nån som vet?
Hur som, är Enghavs siffra rätt så behöver man äta mindre än 30 g sill för att komma upp i ett gram, en vanlig dagsdos för fiskolja. Har SLV rätt får man då äta 100 g.
Nu köper ju jag väldigt billig fiskolja från Guernsey, men går man på normala priser lär sill bli mycket billigare, särskild som det samtidigt är mat.
Jag ska göra inkokt strömming (nåja, sill), sån där i gelé. Tänkte det kunde vara praktiskt med lådor och sånt som är gott kallt så man bara kan ta en bit per dag på macka eller som förrätt.
I'm going natural.