hemul
|
|
« skrivet: 2010.07.07 - 20:43:55 » |
|
För den modige. - 200 g grishjärna
- 50 g smör
- 100 g stark ost
- 1 liten lök
- 1 msk vinäger
- 8 ostpannkakor (ta någon slags bröd eller pannkakor som ni brukar göra)
Skölj hjärnan. Koka den hastigt i vatten med vinäger tillsatt. Rensa bort membran från hjärnan (varför då???) och tärna den sedan. Bryn löken i smör. Tillsätt hjärnan, salta och peppra och bryn väl. Placera i högar på pannkakorna och täck med riven ost. Gratinera i het ugn ett par minuter. Receptet norpat från Jan Kwasniewskis Homo Optimus.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Langhol
|
|
« Svara #1 skrivet: 2010.07.07 - 20:58:46 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2010.07.07 - 21:07:02 » |
|
Jag tycker det låter gott, men jag är lite feg. Måste erkänna att vissa rätter är lättast att äta på restaurang första gången.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #3 skrivet: 2010.07.07 - 23:45:04 » |
|
Håller med Langhol
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2010.07.07 - 23:55:51 » |
|
Det kanske är lättare om man börjar med väldigt små hjärnor. Som kycklinghjärnor. Vem ringer Bosarp och kollar om man kan beställa?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #5 skrivet: 2010.07.08 - 03:57:39 » |
|
nää... hjärna har jag ingen större önskan om att äta.. men vem vet? det kanske är jättegott!! ... dock har jag svårt att se att typ City Gross skulle sälja Grishjärna!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #6 skrivet: 2010.07.08 - 04:19:13 » |
|
Varför inte det? Man äter ju lever, njure, bräss, hjärta... varför inte hjärna? Jag har också ett motstånd, men det är ju bara kulturellt betingat, för att det inte är vanligt här. Jag vill testa det, men jag vill inte behöva göra iordning det själv första gången. Eller gångerna.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #7 skrivet: 2010.07.08 - 04:37:23 » |
|
du har nog rätt i att det är kulturellt!.. för mig så är det nog uppfostran också.. har aldrik käkat tunga och sånt..samt hatar lever så jag tycker bara inte att det låter gott! ... men för den mer modige så ser jag ingen anledning att avstå! är helt FÖR att ta tillvara alla delar av djuret!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2010.07.08 - 05:02:01 » |
|
Då är det merförståeligt. Jag äter ju och gillar allt det du nämner, men ändå är jag rädd för att äta hjärna. Samma gäller nog testiklar.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #9 skrivet: 2010.07.08 - 08:10:06 » |
|
Jo, det låter osmakligt men kan ju vara jättegott!! Jag trodde aldrig hjärta eller tunga skulle vara gott men det smakar bara som gott kött. Lever smakar väldigt speciellt men jag tycker inte det är äckligt, men vi äter det aldrig för älskling ser rött om man bara nämner lever haha. Tjurtestiklar jag smakat, var faktiskt gott det med. När jag var liten tyckte jag pölsa var gott, det är ju allt möjligt i den!! Såg ngt program där de var i asien ngnstans och åt hönslivmoder och hönstunga och allt möjligt
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #10 skrivet: 2010.07.08 - 10:04:34 » |
|
Skulle aldrig falla mig in att äta hjärna om jag vet vad det är. Någonstans tar det emot väldigt mycket. Det är en av de få saker som jag känner ett stort "NEJ!" till i matväg.
Lever är smaskens och hjärta är jättegott! Bräss, förresten, är inte det en del av hjärnan? Minns jag fel nu?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #11 skrivet: 2010.07.08 - 11:26:18 » |
|
Hjärna är mumma. Det smakar lite åt kycklinghållet faktiskt. Jag tror att de som inte gillar hjärna (och har smakat det) oftare har problem med konsistensen än smaken. Konsistensen är lite underlig, lite som äggstanning. Jag har tex svårt för tunga, pga den mjöliga konsistensen, smaken i sig är det inget fel på.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2010.07.08 - 14:34:33 » |
|
Ja, det låter läskigt. Är konsistensen så även när den är stekt? :google:
Men tunga är väl inte mjölig heller! Hur har du ätit den? Kokt eller tillagad på nåt annat sätt?
Undrar om det funkar att göra pölsa utan korngryn eller om det geggar ihop för mycket då? Har gjort pölsa själv ett par gånger för länge sedan. Blev jättegott. Hur bra som helst när man har för mycket kött som det är dags att äta upp i frysen. I med alltihopa bara och dryga ut med billigt hjärta och sånt!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #13 skrivet: 2010.07.08 - 15:16:52 » |
|
Ja. det låter läskigt. Är konsistensen så även när den är stekt? :google:
Men tunga är väl inte mjölig heller! Hur har du ätit den? Kokt eller tillagad på nåt annat sätt?
Undrar om det funkar att göra pölsa utan korngryn eller om det geggar ihop för mycket då? Har gjort pölsa själv ett par gånger för länge sedan. Blev jättegott. Hur bra som helst när man har för mycket kött som det är dags att äta upp i frysen. I med alltihopa bara och dryga ut med billigt hjärta och sånt!
Det var tillagad hjärna jag syftade på, den har konsistens av ganska fast äggstanning. Tunga är jättemjölig ju, min mamma brukar göra den till nyårsbuffén och den är lika äcklig varje gång. Jag tror hon ugnsbakar den, petar man på skivor av den tillagade tungan så går de lätt sönder. Tar man det i munnen kan man känna hur klumpar av papillerna smular sig sönder.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #14 skrivet: 2010.07.08 - 16:09:46 » |
|
Jaha, lagret med papiller brukar man dra av när man kokat tungan på svenskt vis. Det är kanske skillnaden? Jag skas banne mig köpa det. Såg att de hade på grossen. Har inte kokat tunga sen jag var ung, så vi får väl se hur det går. Ivf jättegott som smörgåsmat, med pepparrotsgrädde!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|