Kefirsvamp

Sidor: (1/15) > >>

Lisbeth:

Min Kefirsvamp har växt så bra att jag kan dela med mig om någon är intresserad.

idalinda:

 :blink: vad är det ?

Tänkte förs matsvamp och sedan en krukväxt ...
du ser jag har inte googlat än  :whink:

Lisbeth:

Små vita gryn som man lägger i mjölk, låter det stå ca 24 tim sila av grynen och ät mjölken som nu är som gammaldags långmjölk,lätt syrlig. Har ätit det ca 1½ år och inte haft magsjuka en enda gång under den tiden. Inbillar mig att det beror på de nyttiga bacilluskerna som det blir av svampen. Man kan även lägga grynen i vatten  och göra vattenkefir som man dricker

hemul:

Hur svåra är de att hålla liv i de där?

Lisbeth:

Mina har levt länge o förökat sig bra. Använder 5 dl mjölk varannan dag. De 5 dl som är klart delar jag på två tallrikar och då blir det två frukostar till nästa omgång är klar och så håller jag på. Man kan lägga grynen i vatten o lite socker om man ska resa bort eller vill ha ett litet uppehåll. Ställ i kylen o då håller dom 3-4 dygn. Går även att torka och väcka till liv igen men det har jag inte testat.

Sidor: (1/15) > >>