jag menar att jag är för lat att göra såser så ofta , så det blir sås kanske 1-2 / veckan under vintern, sommaren glesare än det.
kryddsmör tycker jag bättre om, när jag får ett infall att göra det , har man det i kylen under några dagar utan att jag behöver jobba för det.
men det blir inte varje vecka jag gör det heller.
Så för mig minskas kalorimängden rätt mycket av den enkla anledning att jag är lat för att göra såser. det menar jag .
För mig blir en burk makrill riktig måltid.
Om jag kör den med ost på , stoppar jag den i den förhatliga micron och äter upp som om det vore en pizza.
Styrmannen käkar den gärna med mögelost. (
)
Om man vill minimera kolisar eller är sugen på soppa eller befinner sig på båten.
Stoppar jag makrillen med tomatsåsen i en kastrull med en rejäl klick smör och värmer upp till en soppa.
Att äta makrill på burk , bara kallt , är nödmat för oss, vi har oftast en tre-pack med en liten gaffel i bagageluckan,
men i vanliga fall skulle jag inte käka det kallt.