Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 20:23:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fiskbiff med avocado dressing  (läst 8895 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.01.24 - 15:36:54 »


--------------------------------------------------------------------------------
Gjorde Fiskbiffar med avocado dresing till middag, det smakade jättegott.

Till fiskbiffarna tog jag:

400g fisk (vilken sort man vill)
60g creme fraiche
1 stor lök (min vägde 180g)
2 vitlöksklyftor (mina vägde 12g)
4 stora ägg (200g)
65g smör
salt & peppar efter smak

Lägg allt i en bunke och mixa samman. Jag använde mixerstav, men har man en matberedare så använd den. Krydda och smaka av. Smeten blir rätt så lös. Jag fick 8 biffar. Stek på svag värme i rikligt med smör, jag använde ca 40g.

Varge fiskbiff innehåller:
14g P, 15g F, 2g Kh och ca 200kcal Då är smöret jag stekte i medräknat.

Avocado derssing

1 acocado väl mogen (115g)
60g Creme fraiche
10g pressad citron
1 liten vitlöksklyfta (4g)

Mixas

innehåller / 100g:
2g p, 20g F, 4g Kh och ca 200kcal

Severa med någon grönsak och smält smör. *slurpe*

Vikterna är dom som jag utgått från när jag räknat ut innehållet.

_________________
Loggat

Vira
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.08 - 17:53:03 »


--------------------------------------------------------------------------------
Gjorde Fiskbiffar med avocado dresing till middag, det smakade jättegott.

Till fiskbiffarna tog jag:

400g fisk (vilken sort man vill)
60g creme fraiche
1 stor lök (min vägde 180g)
2 vitlöksklyftor (mina vägde 12g)
4 stora ägg (200g)
65g smör
salt & peppar efter smak

Lägg allt i en bunke och mixa samman. Jag använde mixerstav, men har man en matberedare så använd den. Krydda och smaka av. Smeten blir rätt så lös. Jag fick 8 biffar. Stek på svag värme i rikligt med smör, jag använde ca 40g.

Varge fiskbiff innehåller:
14g P, 15g F, 2g Kh och ca 200kcal Då är smöret jag stekte i medräknat.

Avocado derssing

1 acocado väl mogen (115g)
60g Creme fraiche
10g pressad citron
1 liten vitlöksklyfta (4g)

Mixas

innehåller / 100g:
2g p, 20g F, 4g Kh och ca 200kcal

Severa med någon grönsak och smält smör. *slurpe*

Vikterna är dom som jag utgått från när jag räknat ut innehållet.

_________________


Måste tacka dig för ett underbart gott recept  :worshippy:  .... det var smaskens och uppskattades av hela familjen.... jag gjorde dock en vitlöksdressing till rätten av 38% cremefraishe... busgott....

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #2 skrivet: 2008.02.08 - 18:06:39 »

Glad att du tyckte om det. Ja såsen till kan man nog variera i det oändliga
Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544