Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.09.22 - 15:58:13 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Blodpudding  (läst 18479 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« skrivet: 2010.03.24 - 06:39:13 »

För älskare av denna rätt kanske det finns hopp. Kollar fortfarande på River Cottage och nu håller de på att göra traditionell "black pudding", blodpudding alltså. Receptet är som följande:

För varje 2 l grisblod tag 500 g späck, 250 g lök, 2 rågade msk havregryn, 1/2 l tjock grädde, salt och diverse kryddor. De häller smeten i korvskinn och den är verkligen rinnig.

Inte mycket kolisar i det där inte, mer än det som är i blodet. Är det nån har några liter grisblod över och vill testa, så hojta till bara så skriver jag ner fullständiga anvisningar.  :wave:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2010.03.24 - 07:36:37 »

Hade jag haft möjlighet, så hade jag gärna gjort egen blodpudding! Efter att ha hört om vad som finns i köpeblodpuddingen, vill jag inte gärna äta det!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.03.24 - 07:45:16 »

Varför har du inte möjlighet?  :jump_smoke:

Titta, så här ser den ut när den är kokt. Visst ser den ut som vår innan den är stekt? De äter den sådär, men jag skulle nog vilja steka min.



* black_pudding.jpg (35.45 KB, 688x400 - visat 370 gånger.)
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2010.03.24 - 07:49:32 »

Jag har ju inte direkt fri tillgång till grisblod...

Black pudding ser MYCKET godare ut än blodpudding! Vet inte vad det är. Kanske att det är hela fläskbitar i?  :blink:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.03.24 - 08:00:38 »

Späckbitar! Det var det i vår också förr.

Blod kan man beställa i charken! :devil:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #5 skrivet: 2010.03.24 - 08:02:01 »

Ok. Släng ut receptet då!!! Sen ska vi se vad det kan bli av det hela!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.03.24 - 08:09:16 »

:surprised:

Tänker du göra det på riktigt då? För annars sitter jag inte och skriver ner det!  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #7 skrivet: 2010.03.24 - 08:43:15 »

Det vet jag ju inte förrän jag har sett hur man ska göra!  :rolleyes:

Är det för j-la svårt, så nej. Men om det är relativt enkelt, men bara många olika moment, så testar jag gärna!  :nod-yes: Blodpudding är gott, men som sagt, jag har tappat smaken lite för det...
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2010.03.24 - 08:50:45 »

Det ser lätt men äckligt ut.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.03.24 - 09:48:53 »

Jaha, nu är hon på gång. Bara att luta sig tillbaka och vänta på resultatet. Med bildbevis!  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2010.03.24 - 17:57:29 »

Jag vill också testa!!  :wave:

Undrar över varför man endast gör blodpudding av grisblod?  Den undran kom efter att många av mina äldsta släktingar gick bort.. så jag har liksom ingen att fråga längre som verkligen höll på med det från grunden ..  :shake_head:

Tänker ex på att kunna använda älgblod ? :confused3:
Visst är det så att samerna använder renblod till olika maträtter, eller är jag helt på gärdet ? :confused3: :blink:

Det här borde vara en fråga för Fjällmor kanske ..
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #11 skrivet: 2010.03.24 - 18:42:51 »

Blod som blod, det ska väl inte göra någon som helst skillnad. Bara laga till.

Fast jag avstår.  :puke1:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2010.03.24 - 23:45:59 »

Ja, det borde väl gå med vad som helst? Blir väl lite olika smak bara.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #13 skrivet: 2010.03.25 - 03:24:57 »

Förr tog man väl tillvara på allt på djuret, så är det är inte otänkbart att samer använde renblod i mat...tycker det ringer en klocka ngnstans faktiskt.
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2010.03.25 - 03:33:36 »

http://www.viltanders.com/recept.htm#Blodkorv  :cool:

Jag har tänkt lite på Black Pudding. De säger att det är inte underligt att den heter pudding för den är så krämig. Så kanske blir den mycket lösare än vår och funkar inte att steka. Den kanske smälter då. :crazy:

Nåja, vi får snart veta när Corny gjort sitt provkok.  :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544