Gulaschsoppa

Sidor: (1/1)

Bookia:

GULASCHSOPPA

300gr köttfärs
1 chorizokorv
1 liten gul lök
3 paprikor i olika färger
200g kålrot
2msk tomatpuré
1liter vatten
2st köttbuljongtärningar eller motsvarande
salt och peppar
1dl cremé fraiche
2msk hackad persilja


1.  Bryn färsen i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Hacka löken.

2.  Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär kålroten i små bitar.

3.  Lägg ner korv, lök, paprika och kålrot i grytan och låt det fräsa med ett par minuter.

4.  Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong och koka soppan i 15-20min, tills kålroten är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

5.  Rör ihop cremé fraiche och persilja och servera till soppan.


Överslagsberäkning mha Finelidatabasen ger ca 24g kolhydrater totalt för denna maträtt. Den är beräknad för fyra portioner vilket skulle ge ca 6gr kh/port.

MiaP:

Har missat detta recept tidigare, jag som älskar soppor, och Gulaschsoppa är jättegott, juuh :cow:

Sidor: (1/1)