Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.09.22 - 12:54:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Pumpasoppa till idalinda  (läst 10876 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« skrivet: 2010.03.23 - 07:37:51 »

Det är väl lite som att bjuda bagarbarn på bullar, men jag tyckte det här såg så gott ut!  :flowers:
Receptet är från Return to River Cottage med Hugh Fearnley-Whittingstall. Tack pitch för tipset! :smile:

1. Skär av locket på portionsstora pumpor.

2. Gröp ur kärnorna.

3. Fyll hålet med riven Gruyère.

4. Krydda med salt, generöst med nymald svartpeppar och riven muskot.

5. Fyll på med grädde upp till ett par cm från kanten.

6. Lägg tillbaks locket och baka i het ugn i 45 minuter.

Klart!







Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2010.03.23 - 08:13:17 »

Vad gott det såg ut!  :lick:  :drool:  :inlove: Måste prova till hösten!!!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.03.23 - 08:15:52 »

Ja, alla har ju inte ett pumpaförråd.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2010.03.23 - 09:19:01 »

Vi kanske ska råna idalinda på hennes?  :whistle:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.03.23 - 09:22:20 »

Vi får nog ha riktigt tjocka raggsockor på fötterna så hon inte hör oss då.  :glare:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2010.03.23 - 16:26:15 »

Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG

Vi märkte att några började mögla en vecka sedan, så nu går allt till koket , moset och in i frysen
Man lär sig hela tiden, nästa år börjar vi slakta dom jan-feb och frysa in moset då, vid den tiden har man mer plats i frysen!

Receptet såg ok ut, vad är  Gruyère, ost ? men jag har absolut inga portionsstora pumpor, ett par av dom skulle få plats i ugnen,
resten  skulle inte få plats där även utan några galler  :flirting:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2010.03.23 - 16:29:27 »

Om någon av dom mindre är fortfarande ok, skulle jag kunna testa ungsbaka den med stureost och grädde  :nod-yes:
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.03.23 - 20:01:41 »

oj vad det ser gott ut..

 :nod-yes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #8 skrivet: 2010.03.23 - 21:26:03 »

Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG

Tack för upplysningarna, idalinda!  :worshippy: Nu har vi nästan 1 år på oss att planera nästa pumparaid!  :flirting: Men då tror jag vi använder ngt annat än raggsockor...
Gruyère är väl någon hård getost, om jag inte minns fel. Gott är det iaf!  :inlove:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.03.23 - 23:00:00 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2010.03.24 - 05:49:58 »

Vem utav er snodde min pumpa-recept-häfte  :so_mad: :angrywife:.

Den finns ju ingenstans och jag har nu massa kokt pumpa här !

Fundera ett varv till om ni vill plantera pumpan " Blue Hubbard" , vacker så få och man kan spara det  jättelänge
MEN
hård i skalen  ( därför är den säkert så hållbar)
till sist hämtade Styrmannen en såg och efter en stund en elektrisk sticksåg...

3-4 stora pumpor kvar och en liten , vi orkade inte slakta någon mer...
Den som smyger sig hit nu får lämna pumpa-häftet tillbaks  :guns:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2010.03.24 - 07:33:28 »

Skulle inte förvåna mig om Corny smugit dit ensam. Vi vet ju att hon är klåfingrig.  :glare:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #12 skrivet: 2010.03.24 - 07:42:50 »

Hade du, hemul, varit med, så hade jag kanske haft några pumpor som jag kunde laga till enligt idalindas receptbok också. Men näää!  :shake_head: Så här sitter jag med ett recepthäfte som inte går att använda!  :angrywife:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2010.03.24 - 07:46:18 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:

Va, att 10 liter skulle ge 1 kg  :blink:, aldrig att jag skulle fått så mycket ost när jag kokade färskost av 10 liter mjölk ? inte ens så mycket färskost ... vad är det som jag inte fattar ?


Eller pratar vi om getmjölk nu, som kanske är fetare än komjölk , eller ?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2010.03.24 - 07:47:20 »

byteshandel Corny ,du får 2 kg kokt pumpa om jag får mitt recepthäfte tillbaks  i morgon  :thumbsup:!
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544