KÅLROTSGRATÄNG
1 kålrot, ca 500gr
1 stor purjolök, alt 2 mindre
5dl vispgrädde, 40%
örtsalt
peppar
provencalsk kryddblandning
1. Skala bort allt grönt från kålroten o skär kålroten i små tunna stavar.
2. Skölj ordentligt igenom bladen från purjon o skär allt i remsor o slantar (även den gröna delen)
3. I en stor o ordentligt smord form, varva kålrot och purjolök. Mellan varven, krydda med örtsalt, peppar och provencalsk kryddblandning.
4. Häll över vispgrädden o pressa ner grönsakerna så att allt täcks.
5. Grädda ca 1h på 200grader.
Varningt utfärdas. Detta är ruskigt gott o kan säkert trigga igång många, då det blir rätt så sött. Gott i små mängder som tillbehör till kött.
Hmmmm verkar innehålla många kolisar eller???? Låter busgott..
Affe