Trodde ni va!
Gick ni på den lätta?
Fast ska man likna det vid något så är det nog det. Det blir lite kompakt och segt och är riktigt gott. Det är en variant på
doktorns formbröd, fast istället för att grädda i form så brer man ut smeten på plåt. Jag har gjort det på
varianten med pofiber. I dag testade jag med ännu mera pofiber och det gick bra. 30 g mjöl och 1 1/2 dl pofiber tog jag. Till skillnad mot originalet behöver det här brödet inte rostas och skulle nog inte funka så heller.
En sån sats räcker till två plåtar, men inte ända ut i kanten. Smeten bör vara åtminsone en halv centimeter hög. Man får försöka smeta ut snabbt och lätt så man inte plattar till för mycket. Smeten kollapsar till en våt fläck jättefort, så man måste grädda båda plåtarna samtidigt. Jag blev upplyst om att det skulle gå bra och det gjorde det ju.
Ett annat problem är att brödet fastnar i papperet. I dag löste jag det problemet genom att sporra ut bitarna som vanligt och sedan klippa rakt genom papper och allt. När de kallnat (under duk) gick det lätt att att dra loss papperet.
Det här brödet blir ganska matigt och mättande. Det blir väl en hel del protein. Jag får ut 9 bitar per plåt, det är svårt att dela mindre. De blir nästan som två Wasaknäcke. Man skulle ju kunna kan dela i större kakor och sen skära mindre när man ska äta om man vill, fast då blir det bökigt att förvara.
Blixtbilden blev så platt så man ser knappt vad det är, men det är alltså tre bitar som ligger där.
Det blev lite för tunnt idag också. Det är godare om det är lite tjockare.