Ekub
|
|
« Svara #60 skrivet: 2010.06.30 - 18:09:05 » |
|
Ja det kan mycket väl ha med det att göra. lchf, eller klimakteriet?! Känns lite tidigt innan 30 med klimakterie, men har ju hänt andra så
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #61 skrivet: 2010.06.30 - 22:59:19 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #62 skrivet: 2010.07.01 - 11:47:10 » |
|
tänkte väl 25 kg minus på isoleringssidan är inte dåligt!! Riktigt duktigt!!
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #63 skrivet: 2010.07.01 - 22:54:13 » |
|
tackar så mycket! ... har minst 25 kilo isolering till som jag vill ha väck!.. men det är svårare!.. står still numera.. å andra sidan så har jag ju inte gått upp nämnvärt heller! så det är ju positivt!.. men jag får helt enkelt börja köra lite striktare igen. orken har bara inte riktigt funnits till det..
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #64 skrivet: 2010.07.07 - 22:42:50 » |
|
Vet precis vad du menar! Jag har också fastnat, har inte gått upp nämnvärt men orkar heller inte ta mig i kragen och skärpa mig. Fast att det hade varit skönt att bli av me det sista späcket. Jag är en riktig glassfantast om somrarna (vintrarna med fast mer på sommaren) så är svårt att gå ner då För att inte tala om jordgubbar med mjölk och grädde Jag tror det är lättare mot hösten att sätta sig ner och äta riktigt fet mat. Jag känner mig inte särskilt ofta sugen på massa fett på sommaren, det tar nästan lite emot.
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #65 skrivet: 2010.07.07 - 23:04:42 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #66 skrivet: 2010.07.08 - 03:48:20 » |
|
förstår så väl vad du menar!... sommaren vill man gärna äta lite "lättare" mat.. sallader frukter och sånt!... kanske inte de mustiga grytor och liknande som e så goda på hösten och vintern. jag tror att tricket är att hitta fet mat som känns lätt!... typ sallad med fetaost, ägg, avocado och mozzarella.. att nästan "smyga" in fettet i kosten. när det gäller glassbehovet så har jag ett litet tipps. prova att göra egen! blir gott och man kan använda en bråkdel av den sötning som köppt inehåller!.. det är värt att införskaffa en glassmaskin dock.. nånstans runt 5-600 ligger de kring. men det är de värda!.. blir så mycket bättre glass om man använder en sådan! jag fixar inte alltid egen själv.. men den glass vi köper så köper vi "riktig" glass! inte GB gräddglass. ben & Jerrys glass inehåller minst skräp, den är dyr. men fruktansvärt god! några skedar sådan och man känner sig lyxig när man äter! på något sätt så försvinner även behovet av att äta Mängder med glass då också. ??
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #68 skrivet: 2010.07.08 - 04:35:21 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #69 skrivet: 2010.07.08 - 08:21:03 » |
|
Du har nog rätt Kwidell!! Får köpa hem lite feta och lite sådant och göra sallad!! Vi fick en liten tomatplanta i inflyttningspresent, typ dagen efter var många körsbärstomaterna färdiga. Så goda var dem!!Sen blir jag ju speciellt sugen på frukt och bär när buskar och träd snart dignar av all frukt!! En fet köttbit med bea kan ju vara gott på kvällen Jag har inte vågat göra egen bea bara för alla säger att det är så svårt. Det behöver ju inte vara svårt om man inte vet om det
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #70 skrivet: 2010.07.08 - 10:10:53 » |
|
Enda problemet med beasås är att den skär sig ganska så lätt. Men har du gjort majjo någongång, så ska du väl fixa en bea. Principen är densamma. Vispa, vispa, vispa. Jag har aldrig gillat att göra beasås, för jag tycker faktiskt att det är jobbigt. Men hemgjord sådan är så gudomligt god, att det kan vara värt att testa bara för den saken!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #71 skrivet: 2010.07.08 - 14:26:15 » |
|
Det är inte svårt. Man får passa så såsen inte blir för varm bara. Det är då den skär sig.
Folk säger ofta att äggulan och smöret måste ha samma temperatur. Jag tror de blandar i hop det med majjo. En beasås som skär sig räddar man ju genom att slänga i is. Så hur kan kallt smör vara fel? Det sänker ju temperaturen vilket är BRA.
Jag har t.o.m. slutat med det rekommenderade vattanbadet. Har lilla plattan på ettan. Efter att gulan tjocknat drar jag av kastrullen från värmen och vispar ner små kalla smörbitar som jag skurit till innan, en liten bit i taget i början. Ställer tillbaks kastrullen kastrullen helt kort på plattan och vispar järnet när det märks att smöret inte vill smälta länge. Precis som med majo kan man ploppa i smöret fortare och fortare. Misslyckas aldrig. Men låter man kastrullen stå på plattan hela tiden, då kan det vara kört på ett ögonblick om man inte är uppmärksam.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #72 skrivet: 2010.07.08 - 21:21:56 » |
|
Jo, har gjort majo. Men det gjorde vi, om jag inte missminner mig direkt i en matberedare. Det kan man ju inte göra med bean om den ska vara varm... Ska testa ngn dag jag har tid att prova och har massa ägg o smör så jag har råd att göra fel
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #73 skrivet: 2010.07.08 - 21:30:10 » |
|
Majjo i matberedaren? Vad är det för handarbete? Man ska väl slita lite för brödfödan? (OK, jag är bara avis för att jag inte har kommit på det själv...)
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #74 skrivet: 2010.07.08 - 21:55:49 » |
|
Haha Ja inte vispade vi för hand iaf Älskling säger att det är viktigare med temperaturen om man vispar med matberedare, Aj dunno bat aj traust him az ålvays
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
|