hemul
|
|
« skrivet: 2009.11.11 - 11:11:13 » |
|
Det här ser väl gott ut? http://hemmetsjournal.se/Mat/Helgmenyn/Rustik-meny-till-Fars-dag/Var man ska få tag på färsk lök så här års, det vet jag inte, men det går nog bra med gammal också. Det här behövs för 12 st: 12 mellanstora färska lökar 12 skivor bacon 3/4 dl buljong färsk timjan Ugn: 250° Gör så här:1. Ansa lökarna. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka några minuter. Tag upp lökarna och låt dem rinna av. 2. Vira 1 baconskiva runt varje lök. Lägg dem på lätt smord eldfast form med skarven nedåt. Häll buljongen runtom och strö över lite timjan. 3. Stek lökarna mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de är mjuka.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #1 skrivet: 2009.11.11 - 12:28:03 » |
|
Måste testas
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.11.11 - 12:30:47 » |
|
Jag måste få förklara mig här. Jag läser inte Hemmets Journal. Jag går in där varje dag för att tävla och de lägger alltid upp receptillustrationer på förstasidan och då klickar ju jag då.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.11.11 - 13:47:05 » |
|
Nog vågar du erkänna att du läser hj, det är väl inte något att skämmas för. Du vet att vi gillar dig i alla fall! Springer och gömmer mig för jag har ju sett här vad hemul tycker som kramar!
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.11.11 - 13:48:29 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.11.11 - 13:53:05 » |
|
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #6 skrivet: 2010.03.14 - 23:50:55 » |
|
Jag tror att jag ska testa att detta som drinktilltugg på nästa kalas. Fast då tänker jag nog roa mig med att använda schalottenlök, för de är mindre, och så kan man sätta en liten pinne i anrättningen...
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #7 skrivet: 2010.07.09 - 06:58:05 » |
|
Smart. På så sätt blir det ju mer bacon per lök.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #8 skrivet: 2010.07.09 - 13:46:44 » |
|
Man KAN faktiskt dela baconen på mitten...
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2010.07.09 - 18:14:01 » |
|
Men varför skulle man?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #10 skrivet: 2010.07.10 - 03:01:00 » |
|
Håller med Hemulen där.. Varför skulle man?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #11 skrivet: 2010.08.14 - 09:36:00 » |
|
jag-har-nu-12 -färska-gullökar .... ska jag testa?
Har någon testat?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #12 skrivet: 2010.08.14 - 22:19:31 » |
|
ja testa!.. så får vi veta hur det smakade!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #13 skrivet: 2010.08.14 - 22:29:50 » |
|
Å! Färsk lök som är så gott! Det fattar du väl att det smakar gott, kwidell!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #14 skrivet: 2010.08.14 - 22:40:57 » |
|
Nä!!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|