Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.27 - 22:30:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Undrar om det går att göra Saffransost?!  (läst 10692 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« skrivet: 2009.08.10 - 06:08:22 »

ja eller egentligen villken smaksättning som helst!...  funderar på om eventuella kryddor skulle påverka Mjölken på något sätt.. så att den inte stelnar av löpen menar jag.. :confused3:..  kan ju bli väldigt häftiga Ostar annars! :lol: .. smaksatta med Saffran, kanel, Hallon, timjan, pesto.. eller ja, vad som helst egentligen!  :lol:

när jag e innne och läser om Osttilverklning på Frankhausers Ostsida.. så står där ingenting om smaksättning av ostarna... så antingen går det inte.. eller så har han inte provat! :whink: ... 

vad tror ni?  :confused3:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.08.10 - 06:13:54 »

Det finns ju kryddost, men det är ju torra kryddor. Och ibland rullar de ju mjuka ostar, typ getost, i örter.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.08.10 - 06:20:21 »

ja den där kryddosten är den som satte tankarna i rörelse hos mig också.. sedan fins det en jättegod ost som är smaksatt med Pesto!.. den är aldeles grööön! :lol: och ack så god!. ... men frågan är ju om det skulle påverka Mjölken på något sätt om man tillsätter, säg Saffran, i den innan man tillsätter Löpen?.. eller om man ska tillsätta eventuella kryddor Efter att Osten Klumpat ihop sig!.. innan man lägger den i en ostpress...?
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.08.10 - 06:22:16 »

Vet inte, men jag skulle tro efter är bättre. Tänk om all saffran rinner ut med vasslen!  :max-shock:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.08.10 - 06:30:55 »

Ja det har du rätt i... :smile: .. men om man tillsätter det efter klumpningen.. tänk om kryddorna bara klumpar ihop sig då? :confused3:.. och liksom inte sprider sig till resten av osten?... :blink:..
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.08.10 - 06:38:31 »

Du får väl röra om i ostmassan. Du måste ju ändå arbeta in salt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.08.10 - 06:41:33 »

jo det är ju sant!... då borde det ju faktiskt gå att arbeta in andra kryddor samtidigt! :nod-yes: ... Tänk! en pepparkaks smakande ost!.. som man sedan kan riva och göra små kex av!  :lol:  :flirting: ..

men man kanske ska börja med att göra en Hårdost! :lol: .. har inte provat ännu.. :so_mad: .. men snart så! :nod-yes:..
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.08.10 - 06:43:36 »

Du får nog ha den där osten ifred för mig.  :bg: Men lite örter kanske...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.08.10 - 06:47:34 »

 :lmao: .. jo, örter är nog det som gör sig bäst i osten kan jag tänka mig!... men det skulle vara kul att även prova lite mer okonvetionella smaker! :lol: .. bara för att! :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.08.13 - 13:41:30 »

Farfars ostarna finns numera i många smaker, inte bara krydd. Så det måste gå men bör nog tillsättas efter att vasslen runnit av. Så även saffran bör funka. Det rinner ju av ytterligare vassle när man lagt ostmassan i burk och om man ställer burken i en långpanna kan man väl ta vara på vasslen och baka något på den.  :lick:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.08.13 - 17:46:54 »

 :yay: yes!.. då måste jag helt enkelt prova! :lol: ... fast jag ska prova att göra en "neutral" ost först. sedan bär det av mot olika smaker... :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Laid Table
Aspirant


Smörklickar: 0
Offline Offline

Antal inlägg: 2


Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.08.26 - 10:31:45 »

En torr smaktillsats som saffran borde funka bra. Jag skulle krydda när ostmassan börjar koagulera och innan man sätter den i press.
Loggat

matresenär fr www.laidtabletours.se
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.08.27 - 14:31:29 »

Precis!..det tycker jag också låter logiskt.  :nod-yes: .. måste prova detta snart! :w00t: ...
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.08.28 - 12:57:33 »

Å, jag vill ju smaka. :lick:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.08.28 - 15:08:19 »

Jag kanske kan skicka en provsmakningsbit till dig med posten!  :lol: :flirting:... måste bara göra osten först!..  men nu närmast är det nypon och rönnbärssaker som ska testas!  :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544